Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Reizdanje prvog riječkog rock LP albuma ”Vrijeme i zemlja”

Reizdanje prvog riječkog rock LP albuma ”Vrijeme i zemlja”Vatru riječke glazbene scene zapalio je prvi riječki rock LP album ’70tih, kad se o albumima moglo samo sanjati. Četvorica mladića iz Rijeke, Nenad, Davor, Marinko i Joško ostvarili su ono što nitko do tada nije.

Sama činjenica da je koncert rock-šansone, u doba žestokog punka, ispunio dvoranu do posljednjeg mjesta, govorila je sama za sebe.

Pjesme koje su izvodili ViZovci bile su nenametljivo provokativne, a glazbena interpretacija na zavidnoj razini. Grupa se nije dugo održala, jer se Nenad preselio u New York, Marinko u Munchen, a dvojac bez kormilara je ostao u Rijeci i dalje se glazbeno usavršavajući kroz razne grupe.

Davor je s grupom Denis and Denis osvojio glazbeno tržište u Hrvatskoj i bivšoj državi. Grupa Xenia s Marinkom i Joškom bila je pak ljubimica kritike (autor i pokretač je bio Robert Funčić), a Nenad se uspješno nosio s najboljima na svijetu, na nosačima zvuka u društvu članova grupe U2, Pavarottia, Leonarda Cohena, Bruce Springsteena, članova grupe The Band, Richie Havensa, Indigo Girls, i mnogih drugih, nastupao na Woodstocku i sveukupno prodao preko dva milijuna nosača zvuka, napisao glazbu za pregršt igranih i dokumentarnih filmova u društvu Michaela Yorka, Martina Sheena, Kevina Spaceya.

Nakon svog tog bpgatog glazbenog opusa Nenad se vratio tamo od kud je krenuo i sada sprema reizdanje albuma ”Vrijeme i zemlja” više o tome možete pročitati na
http://www.NenadBach.com

Objavljeno 30.05.2009.

Vremeplov

Odrastanje u društvu punom nesigurnosti, gdje snaga države počiva na strahu i gdje je prisutna neka vrsta institucionaliziranog terorizma, dalo mi je zanimljive nazore. Osjećam potrebu preispitati sve događaje i dublje promatrati likove, za razliku od ljudi koji su odrastali u sigurnijem okruženju.
Alexandar Balanescu (Balanescu Quartet)