Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ribook, novi riječki kulturni prostor koji je više od knjižare

Ribook, novi riječki kulturni prostor koji je više od knjižareOd ponedjeljka je riječka kulturna ponuda, posebica za ljubitelje pisane riječi, bogatija za još jednu knjižaru čiji fundus počiva na društvenim i humanističkim znanostima, kulturi i umjetnosti ali i na probranim radovima riječkih autora.

Nova je riječka knjižara Ribook na svom otvorenju iza 11 sati ugostila mnoštvo gostiju, prijatelja i znanaca, te tragom naznačene programske orijentacije književnika Marka Grčića koji je predstavio svoju knjigu eseja i proširenih kolumni ”Riječi, riječi, riječi”. Svečano otvorenje Ribooka nastavljeno je izlaganjem riječkog autora hvaljene knjige ”Uspavanka za mrtve”, kolumniste i kritičara Nikole Petkovića koji je analizirao fenomen novinske kolumne, njegovu hibridnost, identitet i kulturnu posebnost.

U decentnom i ukusno uređenom prostoru u Starom gradu na adresi Janeza Trdine 9a svečano otvorenje je započelo nastupom riječke grupe Sinteza, a nastavljeno programom ”Luda Luna” koju je umjesto ”uvodne riječi” najavio Mišo Nejašmić iz Superknjižare. Upravo je Superknjižara d.o.o.na nedavnom natječaju Grada temeljem svog kulturno-animacijskog programa i dobila prostor po povoljnijim uvjetima smanjene osnovne zakupnine.

Ribook je zamišljen kao prostor opuštenog, ležernog i ”otkačenog” druženja u kome će se putem prožimanja književnosti, glazbe, te umjetnosti uopće, pokušati stvoriti svojevrsni mikro kultur-punkt Rijeke u kome će Riječani nanovo otkrivati čaroliju druženja i čitanja knjige. (R.P.)

Objavljeno 16.09.2008.

Vremeplov

Ne stvaram pirotehničke efekte. Sviram o frustracijama, strpljenju, bijesu... Glazba je ”produžetak” moje duše.
Dick Dale