Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Rijeka zove!” povodom 30. obljetnice Ri Rocka

”Rijeka zove!” povodom 30. obljetnice Ri Rocka’Rijeka zove!’ obuhvaća serijal koncerata u izvršnoj produkciji Svid radija povodom obilježavanja 30. obljetnice Ri Rocka. Nakon koncertnog ukazanja Fita u petak, 3. listopada u Stereo dvorani, drugi u nizu koncerata bit će 17. listopada, na istom mjestu, u isto vrijeme, no ovog puta pozivu će se odazvati mlada i perspektivna riječka skupina Morso koja će promovirati prvijenac ’Izlog’.

A kad Rijeka zove, mnogi se jave, no ovog puta prvi se odazvao Fit. Naime, nakon 17 godina kontinuiranog prekida rada, Davor Lukas Bajo, Siniša Banović i Zorko Opačić zaželjeli su se svirke i druženja, pozvali basistu Dr. Steela Davora Vučetića, ponovo aktivirali Fit i prvi spoj s riječkom publikom zakazali u petak, 3. listopada u Stereo dvorani.

Upravo je Bajo na svojoj Arci Fiumani ugostio prvi set proba Fita, nastavak slijedi u Amsterdamu kod Opačića i Banovića, a uoči same svirke u Stereo dvorani ’fitovci’ će se opet naći u Rijeci. Fit u svojoj pjesmarici ima hrpu vječnih pop-rock hitova, dva vinilna izdanja – ’Uz Rijeku’ iz 1988. te ’Daj mi ruku’ iz 1989. – koja, međutim, nikad nisu doživjela svoja reizdanja u digitalnom obliku.

– Nastup uključuje i snimanje našeg prvog albuma uživo na kojem ćemo objediniti ono najbolje od Fita na jednom izdanju. Naravno da se veselimo albumu, no prije svega svirci, to je ono što znamo raditi, složili su se dečki.

Projekt će se nastaviti i tijekom sljedećih mjeseci s još nekoliko fenomenalnih i nezaboravnih izvođača, najavio nam je glavni urednik Svid radija Vlado Simčić Vava i dodao kako će svoju kulminaciju doživjeti 5. prosinca na Korzu, što se preklapa s 13. godišnjicom postojanja Svida.

– Budući da znamo da je Rijeka brzo hvatala konce prije tridesetak godina navalom novovalnog zvuka Londona i New Yorka i time prednjačila u odnosu na ostale velike i napredne gradove bivše države, tako i sada, u ovoj godini, želimo taj specifičan duh živjeti punim žarom da svojim novim pothvatima zrcali gradsku kulturnu scenu, zaključio je Vava.

Danijela Bauk, Novi list

Objavljeno 29.07.2008.

Vremeplov

Amerikanci su ludi. Fascinirani su bacanjem svojih cipela na stage. Bio sam na mnogo koncerata u svom životu, neki su bili dobri, neki loši. Ali nikada me ništa nije potaklo da skinem cipelu i bacim je na pjevača.
Noel Galagher (Oasis)