Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sjajna kastavska blues posveta Jerryju Ricksu

Sjajna kastavska blues posveta Jerryju RicksuSudeći po odazivu ljudi i atmosferi koja je vladala na prepunom trgu Matka Laginje preksinoć, Kastav bi, osim po belici i bršljanu, skoro mogao postati poznat i kao grad prijatelj bluesa.

Mnoštvo zainteresiranih i na kraju zadovoljnih posjetitelja odaslali su jasan signal umjetničkom direktoru i inicijatoru »Kastav Blues Festa« Damiru Haliliću Halu i organizatoru Turističkoj zajednici Grada Kastva da nastave gurati ovu zanimljivu inicijativu.

»Kastav Blues Fest« posveta je Philadelphia Jerryju Ricksu – legendi tradicionalnog bluesa i čovjeku koji je zadnje trenutke svog života proveo upravo na kastavskom brdašcu. U njegovu čast Hal je na Kastav doveo nekoliko reprezentativnih američkih i britanskih glazbenika koji su u kombinaciji sa domaćim snagama, Kastavcima i njihovim gostima priuštili preko tri sata striktno blues svirke.

Večer je otvorio domaćin s nekoliko svojih brojeva, a nakon njega improvizirani stage smješten na terasi »Kastav puba« zauzeli su Michael Roach, američki predstavnik takozvanog east coast bluesa i Johnny Mars, kako mu tepaju, Jimi Hendrix usne harmonike. Najviše pozornosti preksinoć dobio je Britanac Bernie Marsden – čovjek koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupao s legendarnim grupama »Deep Purple«, »UFO«, dok je najveći trag ostavio na zvuku skupine »Whitesnake«. Bernie je nastupio u pratnji Hala i »Kastav Blues Benda« i na kraju seta na zadovoljstvo mnoštva izveo vjerojatno najuspješniji trenutak »Whitesnake« opusa – »hitčinu« »Here I Go Again«.

Po završetku njegovog nastupa trg Matka Laginje polako se počeo prazniti, ali nekoliko desetaka najzagriženijih ljubitelja bluesa unatoč hladnoći i vjetru i činjenici da je prošla ponoć ipak su ostali, pogledali fotke Alana Messera i poslušali Michaela Messera i Eda Genisa, te otpratili prvi, nadajmo se ne i posljednji »Kastav Blues Festival«.

Voljen Korić, Novi list

Objavljeno 19.08.2008.

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal