Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sjajna kastavska blues posveta Jerryju Ricksu

Sjajna kastavska blues posveta Jerryju RicksuSudeći po odazivu ljudi i atmosferi koja je vladala na prepunom trgu Matka Laginje preksinoć, Kastav bi, osim po belici i bršljanu, skoro mogao postati poznat i kao grad prijatelj bluesa.

Mnoštvo zainteresiranih i na kraju zadovoljnih posjetitelja odaslali su jasan signal umjetničkom direktoru i inicijatoru »Kastav Blues Festa« Damiru Haliliću Halu i organizatoru Turističkoj zajednici Grada Kastva da nastave gurati ovu zanimljivu inicijativu.

»Kastav Blues Fest« posveta je Philadelphia Jerryju Ricksu – legendi tradicionalnog bluesa i čovjeku koji je zadnje trenutke svog života proveo upravo na kastavskom brdašcu. U njegovu čast Hal je na Kastav doveo nekoliko reprezentativnih američkih i britanskih glazbenika koji su u kombinaciji sa domaćim snagama, Kastavcima i njihovim gostima priuštili preko tri sata striktno blues svirke.

Večer je otvorio domaćin s nekoliko svojih brojeva, a nakon njega improvizirani stage smješten na terasi »Kastav puba« zauzeli su Michael Roach, američki predstavnik takozvanog east coast bluesa i Johnny Mars, kako mu tepaju, Jimi Hendrix usne harmonike. Najviše pozornosti preksinoć dobio je Britanac Bernie Marsden – čovjek koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupao s legendarnim grupama »Deep Purple«, »UFO«, dok je najveći trag ostavio na zvuku skupine »Whitesnake«. Bernie je nastupio u pratnji Hala i »Kastav Blues Benda« i na kraju seta na zadovoljstvo mnoštva izveo vjerojatno najuspješniji trenutak »Whitesnake« opusa – »hitčinu« »Here I Go Again«.

Po završetku njegovog nastupa trg Matka Laginje polako se počeo prazniti, ali nekoliko desetaka najzagriženijih ljubitelja bluesa unatoč hladnoći i vjetru i činjenici da je prošla ponoć ipak su ostali, pogledali fotke Alana Messera i poslušali Michaela Messera i Eda Genisa, te otpratili prvi, nadajmo se ne i posljednji »Kastav Blues Festival«.

Voljen Korić, Novi list

Objavljeno 19.08.2008.

Vremeplov

Pjevanje je bijeg. To je drugi svijet. Nisam više na zemlji…
Edith Piaf