Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sjekire u studiju kultne grupe Einsturzende Neubauten

Sjekire u studiju kultne grupe Einsturzende NeubautenČlanovi jedne od zanimljivijih pojava na riječkoj demo sceni, rock skupine Sjekire nedavno se se vratili iz Berlina gdje su u glasovitom Andere Baustelle studiju snimili devet autorskih pjesama koje bi u bližoj budućnosti trebale činiti njihov album prvijenac.

Andere Baustelle je u vlasništvu tonskih inženjera i suradnika legendarne njemačke prog industiral skupine Einsturzende Neubauten, a studio služi Blixi Bargeldu i njegovoj kultnoj skupini za uvježbavanje i snimanje. Isto tako, otvoren je za sve zainteresirane glazbenike koji, naravno, požele svoj materijal snimati pod producentskom palicom Andere Baustelle tima.

– Snimanje u Berlinu je jedna naša bendovska avantura. Izdvojiti se iz svakodnevice vlastitoga grada i boraviti i snimati u Berlinu bio je pravi gušt i na kraju nagrada za naše pjesme koje, ni krive ni dužne, životare već nekoliko godina. Marko Paschke, tonac koji je snimao je vrhunski profesionalac i odličan snimatelj što je preduvjet da se dobije ono što smo mi htjeli i ono po što smo išli u Berlin – čista snimka bez ušminkavanja i produkcije rekao nam je Sven Dejanović, gitarist Sjekira.

Za Sjekire, inače jedan od kvalitetnijih, ali i prilično samozatajnih riječkih demo bendova predstoji razdoblje u kojem trebaju pjesme servirati publici. Hoće li to biti putem neke izdavačke kuće koja će se eventualno zainteresirati za njihovu snimku ili putem Myspacea i srodnih modernih promo alata, vidjet će se. Jedino važno je da Sjekire imaju odličnu snimku devet vrlo dobrih autorskih pjesama koje bi svaka rock glava u rokerskom gradu trebala provjeriti.

Nekoliko pjesama s berlinskog uratka Svena, Saše i Livija predvođenih fronvomenicom Martom za sada se mogu poslušati na njihovom Myspace profilu www.myspace.com/sjekire.

Voljen Korić, Novi list

Objavljeno 01.08.2008.

Vremeplov

Kažu da živim brzim životom. Možda mi se samo sviđa brz način života. Ne bih ga se odrekao za ništa na svijetu. Neće trajati zauvijek, ali uspomene hoće.
Dennis Wilson (The Beach Boys)