Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sjekire u studiju kultne grupe Einsturzende Neubauten

Sjekire u studiju kultne grupe Einsturzende NeubautenČlanovi jedne od zanimljivijih pojava na riječkoj demo sceni, rock skupine Sjekire nedavno se se vratili iz Berlina gdje su u glasovitom Andere Baustelle studiju snimili devet autorskih pjesama koje bi u bližoj budućnosti trebale činiti njihov album prvijenac.

Andere Baustelle je u vlasništvu tonskih inženjera i suradnika legendarne njemačke prog industiral skupine Einsturzende Neubauten, a studio služi Blixi Bargeldu i njegovoj kultnoj skupini za uvježbavanje i snimanje. Isto tako, otvoren je za sve zainteresirane glazbenike koji, naravno, požele svoj materijal snimati pod producentskom palicom Andere Baustelle tima.

– Snimanje u Berlinu je jedna naša bendovska avantura. Izdvojiti se iz svakodnevice vlastitoga grada i boraviti i snimati u Berlinu bio je pravi gušt i na kraju nagrada za naše pjesme koje, ni krive ni dužne, životare već nekoliko godina. Marko Paschke, tonac koji je snimao je vrhunski profesionalac i odličan snimatelj što je preduvjet da se dobije ono što smo mi htjeli i ono po što smo išli u Berlin – čista snimka bez ušminkavanja i produkcije rekao nam je Sven Dejanović, gitarist Sjekira.

Za Sjekire, inače jedan od kvalitetnijih, ali i prilično samozatajnih riječkih demo bendova predstoji razdoblje u kojem trebaju pjesme servirati publici. Hoće li to biti putem neke izdavačke kuće koja će se eventualno zainteresirati za njihovu snimku ili putem Myspacea i srodnih modernih promo alata, vidjet će se. Jedino važno je da Sjekire imaju odličnu snimku devet vrlo dobrih autorskih pjesama koje bi svaka rock glava u rokerskom gradu trebala provjeriti.

Nekoliko pjesama s berlinskog uratka Svena, Saše i Livija predvođenih fronvomenicom Martom za sada se mogu poslušati na njihovom Myspace profilu www.myspace.com/sjekire.

Voljen Korić, Novi list

Objavljeno 01.08.2008.

Vremeplov

Što dalje idemo, manja su nam očekivanja. Ja se samo nadam pozivima iz naselja, gradova i sela u kojima ima struje, drugo me apsolutno više ne interesira. Daj nam produžni kabel s pet utičnica da se možemo uštekat’ i pusti nas sat i pol, dva i mi ćemo dati sve od sebe.
Robert Jovanović (Mandrili)