Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

„Sveti Georgije ubiva aždahu“

„Sveti Georgije ubiva aždahu“12. siječnja 2010. u 20 sati u Art-kinu Croatia u Rijeci biti će prikazana riječka premijera filma „Sveti Georgije ubiva aždahu“.

Gosti Kina biti će redatelj Srđan Dragojević, glumica Nataša Janjić te producentica Biljana Prvanović.

Redatelj filmova poput “Mi nismo anđeli”, „Lepa sela lepo gore“ ili „Rane“ Srđan Dragojević ekranizirao je dramu iz osamdesetih godina scenarista Dušana Kovačevića - po istinitoj priči.

Radnja filma se zbiva 1914. u malom selu u Srbiji na obali rijeke Save, granice s Austrougarskim carstvom, gdje je stanovništvo podijeljeno između dvije radikalno suprotstavljene struje. Ubrzo počinje Prvi svjetski rat i zdravi dio populacije je mobiliziran. Invalidi koji su ostali u selu pokušavaju iskoristiti žene i sestre vojnika. To dolazi do srpskih vojnika u rovovima par dana prije očekivanog neprijateljskog napada. Da bi spriječila pobunu, srpska Komanda odlučuje poslati invalide na front i tako riješiti situaciju. Ovi neobični događaji, pozadina su nesretnom ljubavnom trokutu koji se razriješava kao u grčkoj tragediji.

Objavljeno 10.01.2010.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar