Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Svibanj u Art-kinu Croatia

Svibanj u Art-kinu CroatiaBogati filmski svibanj u Art-kinu Croatia u Rijeci započeo je programom ”Filmovi Foto-kinokluba Jadran” i tribinom ”Neprofesijsko filmsko stvaralaštvo 70-ih u radnom okruženju”, a nastavlja se Danima antifašističkog filma, koji donose višestruko nagrađivani ”Zemlja i sloboda” Kena Loacha, ”Limeni bubanj” Volkera Schlöndorffa koji je dobio Zlatnu palmu na Cannesu 1979, antologijski ”Doviđenja, djeco” Louisa Mallea, dobitnik Oscara za najbolji strani film 1981.
”Posljednji metro” Francoisa Truffauta, ”Kapetan Mikula Mali” Obrada Gluščevića, te dobitnik Zlatnog lava na Mostri 1966. - ”Bitka za Alžir” Gilla Pontecorva, Tu je i okrugli stol ”Zašto antifašizam danas?” koji moderira novinar Mišo Cvijanović.

U planu je i predstavljanje ponajboljih kratkih hrvatskih filmova iz produkcije Kinorame. Među njima su višestruko nagrađivani ”Tulum” Dalibora Matanića , a posljednju u nizu nagrada dobila je Leona Paraminski za najbolju žensku ulogu na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu kratkometražnog filma u Nici ,”Tri ljubavne priče” Snježane Tribuson, ”Posljednja pričest” Ivana-Gorana Viteza, ”Foto atelje” Lukas Nola, te ”Hotel za pse” Mirande Herceg.

Ponajbolje suvremene talijanske filmove možete gledati kroz Reviju novog talijanskog filma, u suradnji sa Zajednicom Talijana Rijeka, poput ”Pobijediti” Marca Bellocchija (”Vincere”) prikazanog na službenoj konkurenciji Cannesa, ili ”Kako Bog zapovijeda” (”Come Dio comanda”) redatelja Gabriela Salvatoresa,

U svibnju ćemo gledati i Reequeeracija u suradnji s Queer Zagreb, a izdvajamo ”Sklonište” (”Riparo”) Marca S. Puccionija o dvjema ljubavnicama čiji odnos mijenja dolazak mladog imigranta te brazilske i talijanske kratke queer filmove.

U programu su i nagrađeni filmovi s ovogodišnjeg Etnofilma - između ostalih i nepalski ”Menstruacija” (”Chhau”) Ramesha Khadke.

U Art-kino dolazi i najbolji dokumentarac po izboru publike na Festivalu dokumentarnog filma Encounters 2009.-film ”RIP! A Remix Manifesto” web aktivista i redatelja Bretta Gaylora istražuje probleme autorskih prava u informatičkom dobu.

Ne propustite animirano remek-djelo ”Fantastični gospodin Lisac” (”Fantastic Mr.Fox”) redatelja Wesa Andersona, te ”Gigantea” o zaljubljenom noćnom čuvaru, film Adriana Binieza - dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlinaleu.

Kraj mjeseca donosi program ”Fernando Vicentini Orgnani-redatelj i producent” u organizaciji Udruge Filmaktiv koji u Kino dovodi i samog redatelja Orgnanija.

Svibanj donosi i kino-koncert, naime u Kino stiže kultni film ”Erotikon” redatelja Gustava Machatyja, uz live nastup Icon orchestra iz Praga.

Izdvajamo i Stop and go animacia by Sarah Klein u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom - 22 filma inovativne stop animacije različitih autora, a Kino će posjetiti i sama njujorška umjetnica i selektorica programa Sarah Klein.

Objavljeno 09.05.2010.

Vremeplov

Glazba je za mene samo glazba. Možeš otići u bilo koji dio svijeta i čuti lijepu glazbu karakterističnu za to područje.
Etienne M’bappe