Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Trijumfalan Belanov koncert u Zagrebu

Nedavno održani trijumfalni koncert Nene Belana i Fiumensa u punoj Tvornici kulture mnoge je podsjetio na prvi zagrebački nastup njegovih Đavola u Kulušiću. Sretnici koji su prije 20 i nešto godina u tom kultnom zagrebačkom klubu gledali taj koncert kažu da je, kao tada sa Đavolima, Neno i sinoć ’na dah’ osvojio zagrebačku publiku.

U gotovo tri sata neprekidne svirke tijekom koje su se nizali stari i novi hitovi iz bogate pjesmarice jednog od najvećih domaćih pop-rock autora poput ’Pričaj mi o ljubavi’, ’Bambina’, ’Ponoćna zvona’, ’Divojka s Juga’, ’Galeb’, ’Srce od leda’, ’Stojim na kantunu’ i ’Rijeka snova’ Neno je potvrdio tu davno začetu ’ljubavnu vezu’ sa zagrebačkom publikom.

Od prvog do posljednjeg takta, publika, u kojoj je definitivno prevladala nova mlada generacija, pjevala je, plesala i uživala, ne puštajući Nenu i Fiumense ni nakon dva bisa da siđu sa pozornice. Ionako uzavrelu atmosferu dodatno su podigli posebni gosti - stari suradnik Dino Dvornik u izvedbi velikog hita ’Ella E’ i ’bračanin’ Žan Jakopač u izvedbi vječnog pučkog klasika ’Dva Bracanina’. Bio je to trijumf mediteranskog pop-rocka, rockabillyja, ska ritmova i nezaboravnih Neninih pjesama - ’u hladnom Zagrebu’ tog četvrtka 6. ožujka je barem na tri sata grijalo sunce sa toplog Jadrana.

Neno Belan, uz podršku svojih Fiumensa, sinoćnjim se koncertom u zagrebačkoj Tvornici definitivno u velikom stilu vratio na sam vrh domaće glazbene scene (ako je sa vrha ikada zapravo i izbivao), kojoj danas više nego ikada, fale autori i izvođači njegovog kalibra.

Objavljeno 09.03.2008.

Vremeplov

Ponesi glazbu daleko od mjesta gdje si je našao... bar tako kažu stari blueseri.
Miroslav Evačić