Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban&4, Mandrili i Freiseis sele u glazbene atelijere

Urban&4, Mandrili i Freiseis sele u glazbene atelijereRječke grupe Urban&4 i Mandrili te Roland Freiseis odnedavno su ponosni zakupci glazbenih atelijera u Ulici Milutina Barača na broju 48, odnosno u sklopu Metisa.

Urban, Mandrili i Freiseis, naime, jedini su se javili i potom izlicitirali na javnom natječaju Grada Rijeke za zakup poslovnih prostora i tako konačno riješili problem »glazbenog stanovanja«. Riječ je o tri glazbena atelijera čija je cijena 0,81 euro po kvadratu, a zakup je potpisan na deset godina.

Nakon godina »podstanarstva« i neadekvatnog prostora za vježbanje, grupa Mandrili na ovaj su način napokon riješili problem u glazbenim krugovima znan kao »garaža«.

– A što da kažem osim da smo prezadovoljni. Prostor od četrdesetak kvadarata u potpunosti ispunjava naše želje i potrebe, a cijena od 0,81 eura po kvadratu plus troškovi struje i vode iznos je koji si mi kao bend možemo priuštiti. Nadalje, zahvaljujem svim barbama i tetama u Gradu Rijeci koji su nam maksimalno olakšali papirologiju. Ma, presretni smo i konačno imamo svoj mir, kazao nam je jučer basist Robi Jovanović iz Mandrila.

Zadovoljstvo novim prostorom iskazao je i Roland Freiseis koji je po istoj cijeni izlicitirao glazbeni atelijer od 104 kvadrata koji se sastoji od tri prostorije, od kojih će jedna biti u svojstvu glazbenog studija.

Zadovoljan je i Damir Urban i njegova Četvorka – Luka Toman, Sandi Bratonja i Marko Bradaschija – koji su također napokon riješili pitanje »stanovanja benda«.

– Izlicitirali smo stotinjak kvadrata, odnosno nekoliko prostorija koje u potpunosti namiruju naše potrebe. Naime, uz posebnu prostoriju za vježbanje, osposobit ćemo i mali studio u kojem ćemo imati mogućnost snimanja i preslušavanja snimljenog materijala. Nažalost, u novi prostor još uvijek nismo uselili jer se još mora riješiti pitanje pristupa s obzirom da se ti glazbeni atelijeri nalaze u sklopu Metisa pa nam valja pronaći rješenje kako instrumente donositi i odnositi u bilo koje doba kad nam to zatreba, ali nadam se da ćemo i tome uskoro doskočiti, kazao nam je jučer Urban.

Danijela Bauk/Novi list

Objavljeno 15.11.2010.

Vremeplov

... Sranja proizvodi i svakodnevni pritisak na ljudsko biće, borba za opstanak i status. Surovi kapitalizam i nedostatak suosjećanja među ljudima, te gubitak osnovnih ljudskih i moralnih parametara. Možda. A možda i ne.To samo Bog zna.
Dino Šaran (Letu Štuke)