Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Za nagradu u kino!

Za nagradu u kino!RiRock.com i Art-kino Croatia najbržima dijele dva puta po dvije ulaznice za Ciklus Almodovarove fusnote u Art-kinu Croatia, te dva puta po dvije ulaznice za film Kena Loacha ”Tražeći Erica” s nogometnom zvijezdom Ericom Cantonom u glavnoj ulozi, koji ide paralelno s Ciklusom u 21 h.

Na našu e-mail adresu pošaljite vaše ime i prezime s naznakom koji film od ponuđenih želite pogledati.

Od 26. pa do 30. lipnja, svakim danom u 19 sati, Art-kino Croatia u Rijeci će zaposjesti filmovi kultnog Pedra Almodovara te uratci koji su utjecali na njega: počinjemo nagrađivanim ”Veži me” (¡Átame!, 1990.) s Almodovarovom muzom Victoriom Abril i Antoniom Banderasom u ulozi labilnog mladića koji odlučuje pronaći porno zvijezdu (Abril) s kojom je jednom proveo noć - i dokazati joj svoju ljubav.

”Veži me” ((¡Átame!) definitivno propituje i proširuje termin ”crna komedija”, razvijajući priču o strasti, boli i eksplicitnoj seksualnosti.” Almar Haflidason, BBC Films

”Emocionalna igra između Rickyja i Marine ima u sebi zastrašujuću neposrednost koju filmovi rijetko uspiju postići. Almodovar se zaista mnogo usuđuje u ovom filmu.” Peter Rainer, Los Angeles Times
Ciklus nastavljamo filmovima koji su utjecali na poetiku slavnog redatelja, poput melodrama Douglasa Sirka i Josepha Mankiewicza. Almodovar je, piše Mima Simić, u svojoj ludičkoj varijanti žanra melodrame prizvao Douglasa Sirka i izgovorio sve ono što Hollywood pedesetih nije mogao/smio, pa i više od toga.

”Almodóvarova fokusiranost na likove „snažnih žena“ opće je mjesto, kao i izvrsna Mankiewiczeva drama ”Sve o Evi” (All about Eve, 1950.), još jedini film u oskarovskoj povijesti sa četiri nominacije za ženske likove; film koji ponajbolje podastire holivudski sjaj i glamour, kao i njegovo naličje, kroz ultimativnu divu i arhetip snažne žene, Bette Davis. (...)” Mima Simić

Almodovarove fusnote zatvara 30. lipnja ”Labirint strasti” (Laberinto de pasiones, 1982.) s Antoniom Banderasom u jednoj od svojih prvih uloga(islamski gay terorist Sadec).

To je tipično ”almodovarovski” atipična ljubavna priča o Sexiliji (Cecilia Roth), nimfomanskoj pop zvijezdi i Rizi (imanol Arias), homoseksualnom sinu kralja Tirana. Ona ide na psihoterapiju da bi prevladala svoju ovisnost o seksu i strah od sunca, a on živi u Madridu skrivajući identitet od grupe terorista koji planiraju atentat na njega.

Program je realiziran u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

Objavljeno 24.06.2010.

Vremeplov

Ne možete vječno biti spasitelji rocka - dođe netko drugi i preuzme zastavu, barem u očima medija.
Mike Gibson (Godfathers)