Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

14. Liburnia Jazz Festival

14. Liburnia Jazz FestivalČast nam je najaviti 14. Liburnia Jazz Festival koji će i ove godine prvog vikenda u srpnju (4.-6. 07.) Opatiju pretvoriti u prijestolnicu jazza.

U vrijeme Festivala, u Opatiji dan započinje jazz doručkom na terasama hotela Imperijal i Milenij, nastavlja se uz krstarenje opatijskom rivijerom jedinstvenim Jazz Boatom, a u rano predvečerje jazz se seli na terasu hotela Bristol i uz bazen hotela Ambasador da bi završio uz koncerte svjetskih zvijezda na Ljetnoj pozornici i hotelu Kvarner.

Uz mnoštvo jazza po čitavom gradu, posebno najavljujemo koncerte:

Luis Bonilla Mediteranean Collective
Petak, 04. 07. 2014.
Kako vrhunski glazbenici uvijek privlače one sebi slič ne, tako su se na horizontu svjetskih jazz pozornica susreli legendarni američki trombonist Luis Bonilla, kontrabasist Andy Mc Kee i talijanski bubnjar Paolo Muscovi i hrvatski gitarist i multiinstrumentalist Elvis Stanić .

U čudesnoj fuziji Bonilline i Stanić eve glazbe nastaje jedan potpuno novi doživljaj jazza - tradicionalna američka i ”latin jazz” tradicija savršeno se pronalaze u mediteranskom sazvučju, stvarajući jedan novi žanr, istovremeno i sofisticiran i strastven, očekivani, a ipak drugačiji. Sinergija Bonille, Stanića i McKeeja pruža nam ono najbolje od različitosti njihova pristupa i pokazuje kako vrhunska jazz glazba, unatoč tome što je možda u svojoj suštini komplicirana, može biti vrlo pitka i razumljiva svima.


Noa
Subota, 05. 07. 2014.


Ove godine imamo izuzetnu čast i sreću što smo uspjeli angažirati pjevačicu koja je osvojila gotovo sve najprestižnije svjetske pozornice (rimski Colosseum, Carnegie Hall, Olympiju, Barbican,...).

Noa je pjevačica koju kod nas ne prepoznaju po imenu, ali je svi znaju po prekrasnim pjesmama (”Beautiful That Way” iz kultnog filma ”La vita e bella” Roberta Benignia, pjesmi iz filma ”Babel”, pjesmama iz serijala Jamesa Bonda ”Golden Eye”, Bessonove ”Ivane Orleanske”). Na vatikanskom trgu pjevala je Ave Mariu pred milijunima gledatelja za papu Ivana Pavla II., a redovno nastupa s najvećim svjetskim zvijezdama: Andrea Bocelli, Carlos Santana, Sheryl Crow, George Benson, Sting, Zucchero, Pino Daniele, Donovan, Éric Serra, Mike Mainieri, Al Di Meola,...

Prvi Noin album za međunarodno tržište financirao je i producirao ni manje ni više nego Pat Metheny koji je tom prilikom angažirao i vrhunski line up: Lyle Mays, Steve Rodby, Bill Evans, Steve Ferrone, Dan Gottlieb, a kao skladatelj sudjeluje i na njezinom najnovijem albumu ”Love Medicine”.


Cubismo
Nedjelja, 06. 07. 2014.


Najznačajniji salsa/latin jazz sastav u ovom dijelu Europe. Cubismo je dosad izdao šest CD-a, od kojih je već ina i u svjetskoj distribuciji.

U svojoj karijeri Cubismo je surađ ivao s mnogim ovdašnjim, ali i svjetskim glazbenim zvijezdama. CD ”Motivo Cubano” snimljen je na Kubi s č lanovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u ”Viva la Habana” gostovala je Yolanda Duke, pjevačica orkestra Tita Puentea. Usto, dugo i plodno surađuju i s Nelsonom Hernandezom, jednim od ponajboljih aranžera i producenata salse u SAD-u.

Najjača strana Cubisma upravo su koncerti i živi nastupi, tijekom kojih publiku redovito rasplešu golemom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice.

Objavljeno 14.05.2014.

Vremeplov

Volim glazbu iz osobnih razloga. Uvijek osjećam da je odlično ako se divim i uživam u onome što stvaram jer će se onda, pretpostavljam, i drugima svidjeti.
Ry Cooder