Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

8. Jazz ExTempore

8. Jazz ExTempore8. Jazz ExTempore poziva sve, a naročito mlade glazbenike bilo kojeg glazbenog usmjerenja da posjete radionice 8. Jazz Ex Tempore projekta koje će se održati u opatijskoj Vili Antonio od 23.-25. 10. s početkom u 20:00.

Radionice su posve neformalne, besplatne i otvorene za javnost, te namijenjene kako glazbenicima tako i svima ostalima koji vole bilo kakvu glazbu.

Teme su odabrane tako da budu zanimljive svima bez obzira koji instrument svirali ili pak ne svirali ništa, a mogle bi biti od neprocjenjive vrijednosti za karijeru svakog glazbenika, neovisno o godinama, usmjerenju, instrumentu i glazbenim preferitetima.

U utorak, 23. 10., Luis Bonila - vrsni glazbenik i pedagog s kultne Manhattan School of Music, će voditi radionicu tzv. band coachinga i dati savjete o postavljanju, profiliranju i usklađivanju banda.

Svi pjevači i oni koji bi to željeli postati, u srijedu, 24.10. će od glazbenice Adriane Vasques moći čuti što su to Vokalize i kako koristiti glas kao instrument, a bubnjare će Amar Češljar u četvrtak, 25.10. uputiti u tajne sviranja (ne ”lupanja”) bubnja.
Upoznajte umjetnike izbliza, pitajte i čujte ”tips and tricks”od ljudi koji uistinu znaju kako i zašto.

Projekt Jazz Ex Tempore do danas je okupio preko 30 umjetnika iz 20 zemalja svijeta koji su tijekom boravka u Opatiji održali oko 25 otvorenih radionica, a djela nastala tijekom Projekta su osvojila tri Porina za jazz glazbu i predstavljena su na koncertnim turnejama u Hrvatskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Bugarskoj, Nizozemskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Dugogodišnji umjetnički voditelj Projekta Elvis Stanić ove je godine okupio umjetnike iz Kostarike/SAD-a (Luis Bonnilla), Italije (Adriana Vasques), Bosne i Hercegovine (Amar Češljar) i Srbije (Vladimir Samardžić) koji će tijekom jednotjednog boravka u Opatiji zajednički muzicirati i pokušati stvoriti fuziju različitih glazbenih tradicija.

Kruna ovogodišnjeg Projekta - završni koncert - održat će se u Vili Angiolini, u petak, 26. 10. s početkom u 21.00 h.

Objavljeno 23.10.2012.

Vremeplov

Ne volim telefone.
Marc Bolan