Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

9. Hartera vas zove

9. Hartera vas zoveHartera dovodi u Rijeku jednog od najpoznatijih francuskih ambasadora elektronike Laurenta Garniera i njegov L.B.S koji će nastupiti prvog dana, 19.07. , dok je drugi dan rezerviran za Asian Dub Foundation Sound System.

Laurent Garnier ime je koje se iz više razloga često nađe na usnama ljubitelja elektroničke glazbe. Osim što je autor nekoliko albuma, na kojima su klasici poput ”Crispy Bacon”, ”Acid Eiffel” i ”The Man With The Red Face”, poznat je po dugačkim nastupima kojima je tijekom karijere zabavio i educirao generacije clubbera.

Zaražen acid house virusom na njegovom europskom izvoru, u Manchesteru, Laurent je bio jedan od prvih Francuza koji su počeli puštati house i techno u domovini, a onda krenuli u širenje zaraze po cijelom svijetu. Bez obzira radilo se o raveu u napuštenom skladištu, klubu ili festivalu, misija je uvijek ista: ostvariti fizičku i emotivnu vezu s ljudima na podiju i rasplesati ih.

L.B.S. - Live Booth Sessions ili Loud Bass & Samples - koncept s kojim je trenutno na turneji spaja fleksibilnost DJ seta i intenzitet live nastupa. Projekt pored Laurenta čine Benjamin Rippert i Stephane ”Scan X” Dri, te njih trojica oboružani klavijaturama, samplerima i čitavim spektrom drugih mašina vode publiku na jedinstveno višesatno putovanje, držeći je gotovo cijelo vrijeme na vrhuncu.

Nakon Laurenta Garniera i LBS showa u Četvrtak, plesači dolaze na svoje i drugi dan festivala, u petak 20. srpnja, kada tradiciju gostovanja elektroničkih velikana na glavnoj Harterinoj pozornici nakon Royksoppa, Moderata i Trentmollera nastavlja islandski bend GusGus.

Originalno nastao 1995. kao multimedijalni kolektiv, GusGus se tijekom godina etablirao kao jedan od najpoznatijih i najuzbudljivijih ”živih” izvođača plesne elektronike, s preko pola milijuna prodanih albuma i kultnim uspješnicama poput ’David’ i ’Moss’. Okosnicu projekta danas čine President Bongo, Biggi Veira i Daniel August, trojac čija glazbena kreativnost nema granica, što su možda najbolje dokazali na aktualnoj ploči ’Arabian Horse’, snimljenoj u posebno konstruiranom studiju na izoliranom imanju usred islandskih polja lave.


Kao što smo rekli petak 20.07. rezerviran je i za Asian Dub Foundation Sound System, legendarnu glazbenu instituciju. Kombinacija live nastupa i DJ seta pojačana MC-em predstavlja ADF repertoar obogaćen ekskluzivnim, neobjavljenim materijalom i rijetkim dubplateovima. Kroz kolaž sastavljen od reggae, bhangra, drum n bass i rap zvuka provlači se ista poruka kojom je ADF više puta obišao svijet i lomio najveće festivalske pozornice s Radioheadom, Beastie Boysima i Primal Screamom. Oštra i brutalno iskrena, poruka koja kaže da se glazbom svijet može promijeniti i učiniti boljim mjestom.

Antonije Pušić, znan i kao Rambo Amadeus, također je poznat po svojim porukama, da ne kažemo kritikama društva, zapakiranim na samo njemu svojstven način. Višegodišnji ambasador UNICEF-a, tvorac kovanice turbofolk i jedan od općenito najcitiranijih umjetnika s ovih prostora pravi je mamac za sve ljubitelje žive svirke, u kojoj se isprepliću blues, soul, funk, folk i elektronika a nastupiti će 21.07.2012.

ULAZNICE:
Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima sustava Eventim (Hrvatska, Slovenija te Bosna i Hercegovina) kao i online.

Cijena festivalske ulaznice u pretprodaji 250kn, na dan festivala 280kn.

Cijena jednodnevne ulaznice za četvrtak i petak u pretprodaji iznosi 150kn, dok će na ulazu iznositi 180kn. Pretprodajna cijena ulaznice za subotu je 80kn, na ulazu će biti 90kn.

Poseban popust: putem mobilne aplikacije u mogućnosti ste kupiti festivalsku ulaznicu po cijeni od 230kn. Količina tih ulaznica je ograničena.

Objavljeno 30.06.2012.

Vremeplov

Punk kao pokret možda i jest mrtav ali neke ključne zasade tog pokreta, tako zorno prisutne na riječkoj sceni, zasigurno nisu. Jer bez tih zasada, uobličenih u glazbenom antikonformizmu, u nepristajanju na diktat industrije zabave, u naglašenoj individualizaciji autorskog rukopisa, sve pod cijenu svjesna pristajanja na status marginaliziranog, teško da bi te scene ikad bilo.
Velid Đekić, riječki publicist i novinar