Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

BEST OF EN FACE – 12 + 4

BEST OF EN FACE – 12 + 4SANDRO BASTIANČIĆ, FRONTMAN RIJEČKE GRUPE »EN FACE«, GOVORI O KOMPILACIJSKOM ALBUMU »BEST OF EN FACE – 12 + 4«

Prednost ovog best of-a je što se na njemu, osim »S dlana Boga pala si«, nalaze i pjesme objavljene za našu prvu diskografsku kuću »Lobel« koja je u međuvremenu bankrotirala, pa naši fanovi nisu bili u mogućnosti nabaviti starije albume

Svojevrsno zatišje, od 1999. godine, kada je objavljen album »Sve se mijenja«, riječka je grupa En Face prekinula objavivši kompilacijski album »Best of En Face – 12 + 4«.
Osim hitova poput »S dlana Boga pala si« (za koji su u duetu s Damirom Urbanom, 1996. godine osvojili »Porin« za najbolju vokalnu suradnju), »Marianne«, »Sve se mijenja«, »Debeli«, »Kad prestane kiša«, na albumu se nalazi i četiri nove pjesme. Prva od njih, za koju je spot snimljen još u ožujku, zapravo je obrada velikog hita grupe Pro Arte, koji je prije tridesetak godina napisao Đorđe Novković, a En Face je izvodi s Blagdan Bandom.

O novom albumu i njegovoj promociji, razgovarali smo s frontmanom grupe, Sandrom Bastiančićem.
Naslov albuma je »Best of En Face – 12 + 4«. Što točno znači?
– Riječ je o jednostavnoj formuli: dvanaest starih pjesama i četiri nove. U nazivu stoji »Best of En Face« mada sam ja neko vrijeme borio protiv tog »best of« jer mi se činilo prepretenciozno: kao da su svih dvanaest pjesama bile veliki hitovi. No, taj je naziv bio želja i volja naše diskografske kuće »Dallas Records«. Što se tiče novih pjesama, one su potpuno u duhu naših prijašnjih, normalno s naznakama da i dalje radimo. Tako u novim pjesama ima i laganih promjena u odnosu na naš standardni zvuk.
Koje su to promjene?
– Pa recimo, u jednoj smo pjesmi pokušali malo eksperimentirati sa zvukovima s kojima do sada nismo radili. Tako pjesma »Treba mi vremena« nije tipično žanrovski naša, prisutni su elementi rythm & bluesa, dakle zvuči više »crnački«, plesno, dok je »Lola« malo žešća.
Ima li promjena i što se tiče autora pjesama, ili sve ostaje, kao i do sada, u bandu?
– Definitivno sve ostaje u bandu. Novost je jedino što se »probudio« i bubnjar Alen Tibljaš koji je potpisao glazbu za jednu pjesmu. Ostalo je djelo gitarista Mire Vidovića i mene. Naravno, izuzetak je »Lola« koja je obrada stare pjesme Đorđe Novkovića.
Na albumu će se naći i pjesme do kojih, zbog propadanja vaše prijašnje izdavačke kuće, nije bilo moguće doći.
– Da, svojevrsna prednost ovog best of-a je što se na njoj, osim »S dlana Boga pala si«, nalaze i pjesme objavljene za našu prvu diskografsku kuću »Lobel«. Kako je ona u međuvremenu bankrotirala, naši fanovi nisu bili u mogućnosti nabaviti starije albume En Facea. Upravo zato smatramo da naši aduti nisu samo četiri nove pjesme, nego i neke starije koje će se, eventualno, revitalizirati.

Do sada ste na svakom albumu imali goste. Ima li ih i na ovome?
– Naravno. Što se instrumentalnog dijela tiče, gosti su više – manje standardni: Vedran Križan na klavijaturama, član grupe Fiumens koja prati Nenu Belana, te Vava Simčić iz ex Laufera, koji s nama surađuje od samih početaka. Vokalnoj suradnji doprinijeli su Prlja iz Leta 3 u pjesmi »Lola«, potpisanoj s En Face i Blagdan Band koji čine ljudi iz Laufera, Leta 3 i En Facea. Osim njih, na albumu gostuju i Iva i Nikolina iz grupe E. N. I. u pjesmama »Stariji smo jedan dan« i »Treba mi vremena«...

Karolina Krikšić - NL/2002/3.

Objavljeno 25.10.2004.

Vremeplov

Ponekad bih volio da se ne shvaćamo toliko ozbiljno.
Don Henley (The Eagles)