Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Boris Štok feat. Yaya - ”Ove misli”

Boris Štok feat. Yaya - ”Ove misli” Boris Štok, autor, tekstopisac i pjevač, započinje novu fazu svog rada singlom “Ove misli” u kojem kao vokal gostuje Yaya iz Jinxa.(Foto: Vanja Tataj)

Pjesma “Ove misli” prvi je Borisov korak prema samostalnom albumu planiranom za 2017. godinu. On sam je autor glazbe i teksta te potpisuje produkciju, dok je u aranžmanu sudjelovao Sandi Bratonja (Urban & 4).

Materijal je snimio Matej Zec u G.I.S. Studiju, a miksao Kevin Paul u Mute/Miloco studiju u Londonu. Prepoznatljiv vokal, koji je od prvog pojavljivanja grupe Quasarr unio prepoznatljivost i svježinu na regionalnu glazbenu scenu, uz originalan autorski potpis najveći je adut s kojim Štok pokreće solo karijeru.Yayino gostovanje u singlu “leglo” je spontano, brzo i obostrano ugodno. “Pjesma pršti energijom i melodijom. Glasovi nam od prvog takta funkcioniraju kao ”jedno tkivo”, kao da obje osobe proživljavaju istu emociju. Mislim da se Yaya bojom super uklopila u priču. Htio sam da pjesma u tom kontekstu nije tipičan duet” – tim riječima je Boris Štok opisao rad s Yayom na skladbi koja će ipak donijeti zvučni i Iirski odmak od dosadašnjih radova.

Vizualni identitet projekta osmislila je i realizirala Vanja Talaj, uključujući i odličan lyric video. Estetiku fotografije i video materijala karakterizira kontrast hladnih I toplih motiva čime se želi dobiti intiman ugođaj koji se stapa s glazbom.

Boris Štok je suosnivač i dugogodišnji član višestruko nominirane i nagrađivane grupe Quasarr u kojoj je djelovao kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal. S grupom je snimio tri albuma - “Quasarr”, “Propaganda” i “Sjene” – koje su pratili izuzetno uspješni singlovi “Ti”, “Arpeggio/Vrati mi”, “Propaganda”, “Sjene”, “Ljubav” i brojni drugi.

Upravo pjesma “Ljubav” u kojoj je gostovala Josipa Lisac osvojila je Porina za Najbolju vokalnu suradnju. S Vedranom Križanom(Neno Belan & Fiumens) je 2008. godine osnovao projekt Manofon i objavio dva izdanja - “Tv um” i “2”, a najpoznatije skladbe bile su “Ovisnik, zvuk”, “Ono što već znam”, “Ti bi to” i “Trag”.

Kao pjevač, autor tekstova i koautor glazbe surađivao je s mnogim renomiranim izvođačima kao što su Josipa Lisac, Mrle & Ivanka, Henry Radanović, grupa Rivers, Marko Tolja, Zoran Predin i grupa Nola.

”Želio sam promjenu, samostalnost i kreativni zaokret. Napraviti odmak od dosadašnjeg rada. Imam puno novih ideja i gomilu pozitivne energije koju želim pretvoriti u glazbu” – motivi su koji stoje iza Štokovog samostalnog umjetničkog angažmana i prestanka rada s grupom Quasarr.

Objavljeno 17.11.2016.

Vremeplov

I nijedna odrasla osoba neće nikada razumjeti da je to toliko važno...
Antoine de Saint-Exupéry