Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Boris Štok govori o albumu!

Boris Štok govori o albumu!Riječka art pop rock grupa Quasarr predstavlja novi album ”Propaganda” koji se od petka 28.05.2010. nalazi u prodaji. Ovo je njihov drugi po redu album u izdanju Menarta i DOP recordsa, a album je najavio istoimeni singl ”Propaganda”, plesna i vrlo dinamična pjesma na tragu novog zvuka kojem se bend želi predstaviti publici. Grupa Quasarr javnosti je već dobro poznata sa svojim velikim hitovima s prethodnog albuma.

Singlovi za pjesme ”Ti”, ”Neki drugi svijet” i ”Arpeggio” prošle su kroz sve glazbene top ljestvice u regiji, dok je pjesma ”Ti” bila odabrana za hit godine Otvorenog radija i Radija Rijeke. Prvi singl s novog albuma ”Propaganda” u startu već ”osuđen” na uspjeh, a to dokazuje tri uzastopna tjedna na prvom mjestu Otvorenog radija. Nakon tri godine pauze, grupa Quasarr se vraća na scenu s novim materijalom koji će zasigurno oduševiti sve vjerne fanove.

Novi album grupe Quasarr njeguje moderan svjetski zvuk s još više orkestracija i elektronike. Na albumu je bend radio pune tri godine zbog težnje ka savršenom zvuku koji će se moći svrstati u korak s recentnim svjetskim produkcijama. Sniman je u Zagrebu, u studiju kod Srđana Sekulovića - Skansija koji je Porinom nagrađen za posljednji album Dine Dvornika ”Pandorina kutija”. Koprodukciju potpisuju Quasarr i Skansi.

Moderni ritmovi, moderni pogled na produkciju, moderan pogled na aranžmene - to je cilj koji su si zadali bend i producent. Realizacija albuma zaokružena je masteringom kod Jaya Frigoleta, višestrukog dobitnika Grammyja koji je poznat po suradnji s bendovima INXS, Oasis, Alice in Chains, Black Eyed Peas...

Autorstvo pjesama s novog Quasarrovog albuma ”Propaganda” većinom i dalje potpisuju Filip Frank i Boris Štok. Sam singl ”Propaganda” govori o pritisku medija na čovjeka. Potrošačka i politička propaganda ”peru nam mozak” i nametanje upitnih društvenih vrijednosti. Quasarr ovim albumom postavlja pitanje koliko smo daleko spremni ići samo zbog propagande.

Quasarr su već predstavili svoj novi album 23. svibnja u Rijeci kada su oduševili publiku i kritiku. Zagrebačka promocija novih pjesama održala se na rasprodanom Mars festivalu, 28.05. na kojem će kojem su između
ostalih nastupili i Skunk Anansie.

Quasarr će također nastupiti u lipnju na Hartera festivalu, te u srpnju na SAFT festivalu u Osijeku.

Na pjesme s nadolazećeg albuma osvrnuo se frontmen grupe Quasarr, Boris Štok:

Electropop - Pjesma koja savršeno odražava stilski i produkcijski zaokret koji smo htjeli napraviti ovim albumom... elektronika i groove u prvom planu. Tekst jasan i direktan. Uvijek smo voljeli eksperimentirati zvukom i formom, pa zašto odmah drsko ne krenuti ”u glavu”!

Ono što čini te drukčijom - Orkestracijama i aranžmanom na tragu onih retro James Bond soundtrackova, ali opet u nešto mondernijoj produkciji. Stoga sam i pjevački i teksualno nastojao ostati u tom duhu.

Pod prstima - Spoj plesnog groovea i vokalne ekspresije, možda jedina pjesma s albuma koja zadovoljava sve pop standarde... radio friendly. Čvrsta ritam sekcija i violine.

Propaganda- Prvi singl, osobno... najdraža pjesma koju sam ikada snimio. Odličan ”beat”, moderan sound, dobar tekst, upadljiv refren. Kritika trasha i propagande kojom nas mediji zatupljuju.

Pustinje - Jedna od rijetkih akustičnih i tempom lakših kompozicija. Orkestracije diskretan i mračan vokal... a opet u kombinaciji s hipnotičnom ritam sekcijom.

Iluzije - Puno, puno elektronike... željeli smo i dobili progresivni štih. Neki novi zvukovi, aranžmani, ekspresije. Eksperimentalno!

Inferno - Iznimno sam sretan da smo se odlučili ići do kraja i realizirati ovakvu pjesmu... ovo je pop album, ali ovakvih momenata nema puno u hrvatskoj glazbi. Htjeli smo si dati jednu ”eskapadu” u 100% electro... danas kada postajem stroj, samo jedan nepoznati broj! :)

Okus promjena - Zvuči mi na tragu Editorsa... sviđa mi se, tamo još nismo bili! :) Mogući singl.

Jutro - Instrumental... Filip na djelu!


pr

Objavljeno 03.06.2010.

Vremeplov

Ja sam zadovoljna... nekad stane, nekad krene, nekad bolje, nekad lošije...
Ivanka Mazurkijević (Stampedo)