Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Boris Štok govori o albumu!

Boris Štok govori o albumu!Riječka art pop rock grupa Quasarr predstavlja novi album ”Propaganda” koji se od petka 28.05.2010. nalazi u prodaji. Ovo je njihov drugi po redu album u izdanju Menarta i DOP recordsa, a album je najavio istoimeni singl ”Propaganda”, plesna i vrlo dinamična pjesma na tragu novog zvuka kojem se bend želi predstaviti publici. Grupa Quasarr javnosti je već dobro poznata sa svojim velikim hitovima s prethodnog albuma.

Singlovi za pjesme ”Ti”, ”Neki drugi svijet” i ”Arpeggio” prošle su kroz sve glazbene top ljestvice u regiji, dok je pjesma ”Ti” bila odabrana za hit godine Otvorenog radija i Radija Rijeke. Prvi singl s novog albuma ”Propaganda” u startu već ”osuđen” na uspjeh, a to dokazuje tri uzastopna tjedna na prvom mjestu Otvorenog radija. Nakon tri godine pauze, grupa Quasarr se vraća na scenu s novim materijalom koji će zasigurno oduševiti sve vjerne fanove.

Novi album grupe Quasarr njeguje moderan svjetski zvuk s još više orkestracija i elektronike. Na albumu je bend radio pune tri godine zbog težnje ka savršenom zvuku koji će se moći svrstati u korak s recentnim svjetskim produkcijama. Sniman je u Zagrebu, u studiju kod Srđana Sekulovića - Skansija koji je Porinom nagrađen za posljednji album Dine Dvornika ”Pandorina kutija”. Koprodukciju potpisuju Quasarr i Skansi.

Moderni ritmovi, moderni pogled na produkciju, moderan pogled na aranžmene - to je cilj koji su si zadali bend i producent. Realizacija albuma zaokružena je masteringom kod Jaya Frigoleta, višestrukog dobitnika Grammyja koji je poznat po suradnji s bendovima INXS, Oasis, Alice in Chains, Black Eyed Peas...

Autorstvo pjesama s novog Quasarrovog albuma ”Propaganda” većinom i dalje potpisuju Filip Frank i Boris Štok. Sam singl ”Propaganda” govori o pritisku medija na čovjeka. Potrošačka i politička propaganda ”peru nam mozak” i nametanje upitnih društvenih vrijednosti. Quasarr ovim albumom postavlja pitanje koliko smo daleko spremni ići samo zbog propagande.

Quasarr su već predstavili svoj novi album 23. svibnja u Rijeci kada su oduševili publiku i kritiku. Zagrebačka promocija novih pjesama održala se na rasprodanom Mars festivalu, 28.05. na kojem će kojem su između
ostalih nastupili i Skunk Anansie.

Quasarr će također nastupiti u lipnju na Hartera festivalu, te u srpnju na SAFT festivalu u Osijeku.

Na pjesme s nadolazećeg albuma osvrnuo se frontmen grupe Quasarr, Boris Štok:

Electropop - Pjesma koja savršeno odražava stilski i produkcijski zaokret koji smo htjeli napraviti ovim albumom... elektronika i groove u prvom planu. Tekst jasan i direktan. Uvijek smo voljeli eksperimentirati zvukom i formom, pa zašto odmah drsko ne krenuti ”u glavu”!

Ono što čini te drukčijom - Orkestracijama i aranžmanom na tragu onih retro James Bond soundtrackova, ali opet u nešto mondernijoj produkciji. Stoga sam i pjevački i teksualno nastojao ostati u tom duhu.

Pod prstima - Spoj plesnog groovea i vokalne ekspresije, možda jedina pjesma s albuma koja zadovoljava sve pop standarde... radio friendly. Čvrsta ritam sekcija i violine.

Propaganda- Prvi singl, osobno... najdraža pjesma koju sam ikada snimio. Odličan ”beat”, moderan sound, dobar tekst, upadljiv refren. Kritika trasha i propagande kojom nas mediji zatupljuju.

Pustinje - Jedna od rijetkih akustičnih i tempom lakših kompozicija. Orkestracije diskretan i mračan vokal... a opet u kombinaciji s hipnotičnom ritam sekcijom.

Iluzije - Puno, puno elektronike... željeli smo i dobili progresivni štih. Neki novi zvukovi, aranžmani, ekspresije. Eksperimentalno!

Inferno - Iznimno sam sretan da smo se odlučili ići do kraja i realizirati ovakvu pjesmu... ovo je pop album, ali ovakvih momenata nema puno u hrvatskoj glazbi. Htjeli smo si dati jednu ”eskapadu” u 100% electro... danas kada postajem stroj, samo jedan nepoznati broj! :)

Okus promjena - Zvuči mi na tragu Editorsa... sviđa mi se, tamo još nismo bili! :) Mogući singl.

Jutro - Instrumental... Filip na djelu!


pr

Objavljeno 03.06.2010.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com