Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brain Production - pobjednici 32.Ri-rock festivala

Brain Production - pobjednici 32.Ri-rock festivalaFinalnom večeri, koja se održala ove subote u Stereu, završeno je 32. izdanje festivala Ri-Rock, jednog od najdugovječnijih festivala u regiji.

U finalu su nastupili bendovi 100%, Tost, Uma Thurman i Brain Production koji su to zaslužili svojim nastupima u polufinalnim večerima, a kao gost nastupio je sve popularniji bend Repetitor iz Beograda. Festival je ove godine bio natjecateljskog karaktera te su podijeljene vrlo vrijedne nagrade što je samo finale učinilo još zanimljivijim.

Večer je otvorio tek nedavno osnovan bend 100%, a čine ga instumentalisti s bogatim ri-rock iskustvom i dva vokala koji u kombinaciji s DJ-em stvaraju moćan i čvrst zvuk. Ove subote su se predstavili u vrlo dobrom izdanju, a simpatije publike su osvojili ponajviše zbog originalnosti i osvježenja na riječkoj sceni, iako gledano u nekim većim razmjerima ta vrsta glazbe bila je popularna prije desetak godina kada je Limp Bizkit bio u naponu snage.

Drugi se na pozornicu popeo iskusan i standardno dobar bend Tost. Oni postoje već deset godina, a i stalni su sudionici ri-rock festivala tako da nije lako napisati nešto novo o njima, osim da su malo promjenili scenski nastup.

Uslijedio je bend Uma Thurman koji osim privlačnog imena i par dobrih rifova nije ponudio ništa pretjerano zanimljivo i zapravo nije opravdao ulazak u finale. Najbolji dojam ostavio je bend Brain Production s Krka. Sviraju žestoki progressive rock, a zvuče toliko moćno i žestoko da su svojim nastupom pomeli sve ostale izvođače, čime su opravdali ulogu favorita i predstavili se kao budućnost riječke, odnosno krčke rock scene.

Dok su se glasovi publike zbrajali i pribrojavali stručnim ocjenama, nastupio je gost finalne večeri bend Repetitor. Ovaj beogradski bend u posljendnje vrijeme prima samo pohvale za svoje nastupe, a još jedan u niz dobrih održali su ovu subotu. Kombinacijom punk energije, vrištećeg vokala i zanimljivih tekstova stvaraju vrlo dobar zvuk i veliku količinu energije. Pjesme ’’Opet jak’’, ’’Izbrisati prijatelja’’ ili ’’10 puta nejdljno’’ samo se neke od velikog broja dobrih.

I na kraju ostalo je još samo proglasiti pobjednika i podijeliti nagrade najboljima. Prvo mjesto osvojio je Brain Production, drugo mjesto i nagradu publike zaslužio je 100%. Bend Uma Thurman je treći, a četvrto mjesto i boca pelina pripali su Tostu.

Miran Milić

Objavljeno 13.12.2010.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)