Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ciklus suvremenog brazilskog filma u Art-kinu

Ciklus suvremenog brazilskog filma u Art-kinu Razglednica iz Brazila u Art-kino stiže u obliku pet suvremenih brazilskih filmova. Nagrađivana drama Dnevnik Helene Morley pokriva razdoblje kraja 19. stoljeća, ukidanje ropstva, pad monarhije i tranziciju brazilskog društva.

Univerzalnu temu nevjere pratimo kroz ekranizaciju romana Bratić Basílio. Drama Krvavo krštenje inspirirana je stvarnim životom oca Betta, a Nije slučajno neobična je drama o povezanosti i slučajnosti. Donji grad nastoji dati odgovor na vječno pitanje života, prijateljstva i ljubavi.

Kroz dnevnik tinejdžerke koja živi u kolonijalnom gradu Diamantini, pratimo tranziciju brazilskog društva. Film se temelji na životnoj priči Helene Morley, a radnja je smještena na kraju 19. stoljeća u vrijeme ukidanja ropstva i pada monarhije.

Drama Bratić Basílio obrađuje univerzalnu temu - bračnu nevjeru. Kada prošlost zakuca na vrata, junaci priče moraju naučiti odoljeti iskušenju i suočiti se s rizikom da budućnost neće biti onakva kakvom su je zamišljali. Priča se odvija krajem pedesetih godina prošlog stoljeća u Brazilu i ekranizacija je romana portugalskoga pisca Eça de Queirós.

Potaknuti idealima slobode dominikanski fratri odlučuju se suprotstaviti vojnoj diktaturi. To iskustvo promijenit će ih zauvijek. Drama Krvavo krštenje temelji se na stvarnome životu oca Betta.

Dva muškarca žive u São Paulu i ne poznaju se, no dijele brojne sličnosti. Njihovi životi zauvijek će se promijeniti uslijed iznenadne tragične nesreće. Drama Nije slučajno, uz brojna druga priznanja, nagrađena je i na Međunarodnom filmskom festivalu u Chicagu.

Imaju li ljubav, prijateljstvo i tolerancija granice? Što se događa kada se između dva prijatelja nađe djevojka u koju se obojica zaljube? Hoće li njihovo prijateljstvo preživjeti? Odgovore na pitanja donosi film Donji grad koji broji preko 20 nagrada kritike i struke, a nagrađen je i na festivalu u Cannesu 2005. godine.

Objavljeno 24.04.2013.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette