Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Denis&Denis kreću s povratničkom turnejom!

Denis&Denis kreću s povratničkom turnejom!Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih pop bandova bivše države, riječki Denis&Denis, vraćaju se ovog prosinca velikom povratničkom turnejom kojom će obilježiti 30. godišnjicu prvog nastupa.

Naime, u prosincu 1982. band je održao svoj prvi službeni koncert, a 07.12.2012. svirkom u zagrebačkoj Tvornici kulture označiti će tri desetljeća izuzetno plodnog rada. Poslije Tvornice slijedi nastup na dočeku Nove godine na riječkom Korzu, a nakon njega turneja po svim državama regije koja bi trebala potrajati maksimalno do kraja idućeg ljeta.

Nakon više od 25 godina prvi puta će zajedno nastupati duo Davor Tolja i Marina Perazić, pojačani Edijem Kraljićem iz tadašnje faze djelovanja, te novom pjevačicom Ruby Kolić koja uz Davora Tolju čini duo Denis&Denis unazad nekoliko godina.

Posebna zanimljivost je i da će Denis&Denis sve nastupe na ovoj turneji odrađivati uz puni live band, koji će između ostalih uključivati veliki broj najznačajnijih riječkih glazbenika (Alen Tibljaš na bubnju, Vedran Križan na klavijaturama, Ivan Pešut na bassu).

Velikim hitovima poput ”Program tvog kompjutora”, ”Soba 23”, ”Ja sam lažljiva”, “Čuvaj se” I “Voli me još ovu noć” objavljenim na tri albuma Denis&Denis obilježili su 80-te godine prošlog stoljeća te tada predstavljali vjerojatno najsvježiji glazbeni proizvod na ovim prostorima. Synth pop, koji su prvi uveli u mainstream na domaćoj glazbenoj sceni, u kombinaciji s Marininim izazovnim vokalom i originalnim imageom ostali su inspiracija mnogim bandovima nakon njih. Singlom “Ljubomora” s Ruby na vokalu grupa se 2010. vratila u radijski eter, a početkom prosinca vraća se i na velike pozornice.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture po pretprodajnoj cijeni od 60 kn u prodaju kreću već idući tjedan, dok će na dan koncerta iznositi 80 kn.

Na riječkom dočeku Nove godine 31.12., na koji je ulaz naravno besplatan, Denis&Denis nastupiti će uz Psihomodo Pop i Mandrile.

Denis&Denis se u orginalnoj postavi ne vraćaju na duži period, već samo na tour povodom obilježavanja 30 godina banda, stoga će za nastupe biti dostupni samo u periodu između prosinca ove i kraja ljeta iduće godine.

Na povratničkoj turneji skupinu Denis&Denis zastupa Los Angeles agencija.

Objavljeno 21.09.2012.

Vremeplov

Kad se baviš kreativnom umjetnošću, ne vraćaš se u nešto što si već napravio, nego pokušavaš stalno raditi nešto novo, biti što raznovrsniji. Za to nema granica ako radiš ispravno.
Joey Castillo (Queens Of The Stone Age)