Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Denis&Denis ponovno zajedno

Denis&Denis ponovno zajednoRiječki Denis&Denis, vraćaju se ovog prosinca velikom povratničkom turnejom kojom će obilježiti 30. godišnjicu prvog nastupa. Naime, u prosincu 1982. band je održao svoj prvi službeni koncert, a 07. 12. 2012. svirkom u zagrebačkoj Tvornici kulture označiti će tri desetljeća izuzetno plodnog rada.

Poslije Tvornice slijedi nastup na dočeku Nove godine na riječkom Korzu, a nakon njega turneja po svim državama regije koja bi trebala potrajati maksimalno do kraja idućeg ljeta.

Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture biti će prvi live nastup orginalne postave banda nakon više od 25 godina, a sudeći po ogromnom interesu medija I fanova, klub mi trebao biti krcat u petak 07.12. Tome će svakako pridonijeti I izrazito popularne cijene ulaznice, svega 60 kn u pretprodaji, te ukoliko ih ostane, 80 kn na sam dan koncerta.

Nakon četvrt stoljeća prvi puta će zajedno nastupati duo Davor Tolja i Marina Perazić, pojačani Edijem Kraljićem iz tadašnje faze djelovanja, te novom pjevačicom Ruby Kolić koja uz Davora Tolju čini duo Denis&Denis unazad nekoliko godina.

Posebna zanimljivost je i da će Denis&Denis sve nastupe na ovoj turneji odrađivati uz puni live band, koji će između ostalih uključivati veliki broj najznačajnijih riječkih glazbenika (Alen Tibljaš na bubnju, Vedran Križan na klavijaturama, Ivan Pešut na bassu). Velikim hitovima poput ”Program tvog kompjutora”, ”Soba 23”, ”Ja sam lažljiva”, “Čuvaj se” I “Voli me još ovu noć” objavljenim na tri albuma Denis&Denis obilježili su 80-te godine prošlog stoljeća te tada predstavljali vjerojatno najsvježiji glazbeni proizvod na ovim prostorima.

Synth pop, koji su prvi uveli u mainstream na domaćoj glazbenoj sceni, u kombinaciji s Marininim izazovnim vokalom i originalnim imageom ostali su inspiracija mnogim bandovima nakon njih.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture u prodaji su od danas, na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr

Denis&Denis se u orginalnoj postavi ne vraćaju na duži period, već samo na tour povodom obilježavanja 30 godina banda, stoga će za nastupe biti dostupni samo u periodu između prosinca ove i kraja ljeta iduće godine, nakon čega originalna postava više neće nastupati zajedno.

Ulaznice: 60kn / na dan koncerta 80kn

Objavljeno 18.11.2012.

Vremeplov

Ne vjerujem da netko mora biti izmučena duša kako bi napisao dobru glazbu.
PJ Harvey