Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune vam predstavlja.... Kino Koncert

Distune vam predstavlja.... Kino KoncertOvoga puta u spoju glazbe i filma gledamo eksperimentalni film mladog čileanskog redatelja Dominga García-Huidobroa ”Partir to Live”, a slušamo Jozefa van Vissema, dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu za originalnu glazbu iz prošlogodišnjeg filma ”Only Lovers Left Alive” kultnog redatelja Jim Jarmuscha.

Kino koncert je na programu u subotu, 14.06. @ Art-kino Croatia s rasporedom;
21:00 projekcija filma ”Partir to Live”
22:30 koncertni nastup Jozef Van Wissem

”Partir to Live”
(redatelj i scenarist: Domingo García-Huidobro, muzika: Jozef van Wissem, produkcija: Juan Pablo Rodriguez,montaža: Felipe Galvez, uloge: Javiera Diaz De Valdes, MartinCastillo, trajanje:71min, zemlja: Čile, godina: 2012.)

Mladi zaljubljenik u paranormalne fenomene pokušava rekonstruirati prošle trenutke s drugačijim ishodima proživljenih događaja:šuma, napuštena crkva, bosonoga žena, visokonaponski kabeli u spletu prošlosti, sadašnjosti i budućnosti , pa on u ovoj razvučenoj i zbrkanoj stvarnosti nastoji pronaći odgovore na svoja pitanja.

”Partir to live” nije narativno iskustvo, već glazbena odiseja etičkih konfuzija prožetih dubokim fizičkim i psihičkim ožiljcima.

Jozef van Vissem (Nizozemska) - U posljednja dva desetljeća, van Wissem na raznorazne načine koristi ’’cut and paste’’ tehniku, snimanje izvan studija, slobodu improvizacije, pa stvara palindromične kompozicije, svirajući dijelove kompozicija prema naprijed, a onda i unatrag. Tako dobiveni zvuk istvremeno je i meditativan i osvježavajući, nov i arhaičan.

’’ Mirror image melodies’’, tvore taj iskorak prema naprijed s laganim povratkom unatrag u kontinuitetu, zanemarujući tradicionalni progres i vrhunac, donoseći konstantnu razinu intenzivnosti. Ovakva glazba ne zahtijeva od slušatelja koncentraciju, već ga ga dovodi u stanje koncentriranog slušanja.

Prilazeći baroku i renesansi na ekperimentalan način, njegove skladbe za lutnju postaju konceptualnom mješavinom minimalizma, klasičnih i improvizacijskih strategija s laganim prijelazom glazbenog izričaja 17 st. na ovaj današnji, suvremeni, bez ugrožavanja zvuka i rezonance, odnosno tradicionalnih tehnika sviranja tog instrumenta. Njegova glazba je precizna i direktna, sa organsko- hipnotičkim i emocionalnim uplivom, predana askezi koja je refleksija i biblijskih i ’’no wave’’ utjecaja.

Njegove neprekidne turneje, dovele su van Wissemove hipnotične live nastupe na sve strane svijeta; objavljivao je za ’’Important records’’, stvorio vlastiti label ’’ Incunabulum’’, surađivao sa raznim umjetnicima poput Jamesa Blackshawa, Keijia Hainoa i Jima Jarmuscha s kojim je suradnja najupečatljivija kroz zajedničke albume ali i nastupe uživo.

Na studiju lutnje u New Yorku upoznao je Pata O’Briena s kojim izdaje klasičan album ’’A Rose by Another name’’, s mnogim nepoznatim skladbama za lutnju. Predaje kolegij The Liberation of the Lute ( na Harvardu, Wesleyanu, Mills Collegeu), pa ga je između ostalog, Londoska nacionalna galerija angažirala da sklada glazbu za sliku Hansa Holbeina ’’The Ambassadors’’. Trenutno radi na novim glazbenim predlošcima za film, a pojavljuje se i u ulozi glavnog tvorca glazbe za igru ’’The Medival Sims’’.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40,00kn mogu se kupiti na blagajni Art-kina (otvara se sat vremena prije prve projekcije filma i zatvara sa počektom zadnje projekcije) i/li u sustavu Entrio.hr (on-line i na prodajnim mjestima), a na dan kino koncerta cijena iznosi 60,00kn.

Objavljeno 07.06.2014.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young