Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune vam predstavlja.... Kino Koncert

Distune vam predstavlja.... Kino KoncertOvoga puta u spoju glazbe i filma gledamo eksperimentalni film mladog čileanskog redatelja Dominga García-Huidobroa ”Partir to Live”, a slušamo Jozefa van Vissema, dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu za originalnu glazbu iz prošlogodišnjeg filma ”Only Lovers Left Alive” kultnog redatelja Jim Jarmuscha.

Kino koncert je na programu u subotu, 14.06. @ Art-kino Croatia s rasporedom;
21:00 projekcija filma ”Partir to Live”
22:30 koncertni nastup Jozef Van Wissem

”Partir to Live”
(redatelj i scenarist: Domingo García-Huidobro, muzika: Jozef van Wissem, produkcija: Juan Pablo Rodriguez,montaža: Felipe Galvez, uloge: Javiera Diaz De Valdes, MartinCastillo, trajanje:71min, zemlja: Čile, godina: 2012.)

Mladi zaljubljenik u paranormalne fenomene pokušava rekonstruirati prošle trenutke s drugačijim ishodima proživljenih događaja:šuma, napuštena crkva, bosonoga žena, visokonaponski kabeli u spletu prošlosti, sadašnjosti i budućnosti , pa on u ovoj razvučenoj i zbrkanoj stvarnosti nastoji pronaći odgovore na svoja pitanja.

”Partir to live” nije narativno iskustvo, već glazbena odiseja etičkih konfuzija prožetih dubokim fizičkim i psihičkim ožiljcima.

Jozef van Vissem (Nizozemska) - U posljednja dva desetljeća, van Wissem na raznorazne načine koristi ’’cut and paste’’ tehniku, snimanje izvan studija, slobodu improvizacije, pa stvara palindromične kompozicije, svirajući dijelove kompozicija prema naprijed, a onda i unatrag. Tako dobiveni zvuk istvremeno je i meditativan i osvježavajući, nov i arhaičan.

’’ Mirror image melodies’’, tvore taj iskorak prema naprijed s laganim povratkom unatrag u kontinuitetu, zanemarujući tradicionalni progres i vrhunac, donoseći konstantnu razinu intenzivnosti. Ovakva glazba ne zahtijeva od slušatelja koncentraciju, već ga ga dovodi u stanje koncentriranog slušanja.

Prilazeći baroku i renesansi na ekperimentalan način, njegove skladbe za lutnju postaju konceptualnom mješavinom minimalizma, klasičnih i improvizacijskih strategija s laganim prijelazom glazbenog izričaja 17 st. na ovaj današnji, suvremeni, bez ugrožavanja zvuka i rezonance, odnosno tradicionalnih tehnika sviranja tog instrumenta. Njegova glazba je precizna i direktna, sa organsko- hipnotičkim i emocionalnim uplivom, predana askezi koja je refleksija i biblijskih i ’’no wave’’ utjecaja.

Njegove neprekidne turneje, dovele su van Wissemove hipnotične live nastupe na sve strane svijeta; objavljivao je za ’’Important records’’, stvorio vlastiti label ’’ Incunabulum’’, surađivao sa raznim umjetnicima poput Jamesa Blackshawa, Keijia Hainoa i Jima Jarmuscha s kojim je suradnja najupečatljivija kroz zajedničke albume ali i nastupe uživo.

Na studiju lutnje u New Yorku upoznao je Pata O’Briena s kojim izdaje klasičan album ’’A Rose by Another name’’, s mnogim nepoznatim skladbama za lutnju. Predaje kolegij The Liberation of the Lute ( na Harvardu, Wesleyanu, Mills Collegeu), pa ga je između ostalog, Londoska nacionalna galerija angažirala da sklada glazbu za sliku Hansa Holbeina ’’The Ambassadors’’. Trenutno radi na novim glazbenim predlošcima za film, a pojavljuje se i u ulozi glavnog tvorca glazbe za igru ’’The Medival Sims’’.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40,00kn mogu se kupiti na blagajni Art-kina (otvara se sat vremena prije prve projekcije filma i zatvara sa počektom zadnje projekcije) i/li u sustavu Entrio.hr (on-line i na prodajnim mjestima), a na dan kino koncerta cijena iznosi 60,00kn.

Objavljeno 07.06.2014.

Vremeplov

Kao građani trebali bi biti više pažljivi, obrazovani i informirani. Upalim TV i vidim odrasle ljude kako se deru jedni na druge i mislim, ako ne povratimo svoju civiliziranost, biti ćemo u nevolji.
Emmylou Harris