Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dobitnici Porina 2014

Dobitnici Porina 2014Quasarr i Josipa Lisac su zaslužili Porina za najbolju vokalnu suradnju koju su ostvarili u skladbi ”Ljubav”.

Od ostalih dobitnika spomenimo Pipschips & videoclips i album ”Walt” koji je najbolji album rock glazbe, Vatru s albumom ”VT” za koji je dobila Porina za najbolji album alternativne glazbe, dok je najbolji album klupske glazbe pripao Elementalu za album ”U redu je”, na kojem su sudjelovali i kao izvođač i kao producent.

Po dva Porina su dobili Psihomodo Pop za skladbu ”Donna” (najbolja izvedba grupe s vokalom, najbolji video broj), Majke za najbolji koncertni album i video program ”Majke u Tvornici”, Igor Geržina za najbolji instrumentalni album ”One click world” i najbolju instrumentalnu izvedbu, te Elvis Stanić za najbolju produkciju i snimku na Oliverovom albumu.

Četvrto diskografsko izdanje koje je unazad nekoliko godina pripremila udruga Hrvatske blues snage, na nedavno održanoj dodjeli diskografskih nagrada Porin, osvojilo je dvije staklene statue. Dva je Porina osvojila CD kompilacija „Blues for you – Tribute to Dražen Buhun Buha“, izdanje na kojem je sedam izvođača uz pomoć nekoliko gostiju uglazbilo stihove nažalost prerano preminulog pokretača udruge Dražena Buhina Buhe, do prije dvije godine dobrog duha aktualne hrvatske blues scene. CD „Blues for you“ (Spona / Croatia Records, 2013) osvojio je nagrade u kategorijama Najbolji blues album i Najbolji album s raznim izvođačima. Tako su Porine kući odnijeli Marijana Štefanić Buhin, autorica kompilacije i Zoran Haraminčić Hara, glazbeni producent.

Objavljeno 02.07.2014.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)