Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dub Graduations u Harteri!

Dub Graduations u Harteri!Dub Graduations je studentski projekt glazbeno-edukacijskog tipa sufinanciran od strane Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

U sklopu projekta, članovi neformalnog kolektiva RiRootz, u suradnji s udrugom Škatula, u petak, 23.05. s početkom u 14:00, u Harteri organiziraju dub radionicu, tzv. „dubionicu“ i predavanje o soundsystem kulturi, dok u subotu, 24.05. s početkom u 21:00, u prostoru bivše tvornice Hartera spremaju veliku svečanost podjele dub diploma uz nastup najpoznatijeg hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem i One Woman Army in Dub iz Zagreba.

Projekt je zamišljen kao logičan nastavak uspješno realiziranih poduka iz dub/reggae klupske i soundsystem kulture, Teachingz in Dub, vol. 1. u siječnju ove godine, a cilj projekta je pobliže upoznati studente i sve zainteresirane s reggae i dub glazbom, kao i soundsystem kulturom.

Prvi dan bi se tako, na već spomenutoj dubionici (tehničkoj i produkcijskoj radionici), polaznici mogli informirati i steći znanje o izgradnji soundsystema, ali i produkciji dub glazbe, a predavanje koje će uslijediti u 18:00, obuhvatit će teoretski dio ovog glazbenog izričaja i soundsystem kulture, kojeg će održati profesorica sociologije i filozofije Ivana Mijić – One Woman Army in Dub. Drugi dan projekta na red dolazi zabava prepuna pozitivnih vibracija koje dolaze iz zvučnih kutija Digitron Soundsystema.

Digitron Soundsystem (Zagreb)
Digitron je osnovan 2007. godine u Zagrebu, od članova Radikal Dub Kolektiva i Bamwisa (live bendovi). Zbog nedovoljno razvijene dub scene u Hrvatskoj, odlučili su izgraditi vlastiti soundsystem kojim će promicati dub muziku na orginalan način.

Danas je Digitron poznati soundsystem koji djeluje na području Hrvatske i cijele Europe, šireći pozitivnu energiju, pozitivne poruke, bas meditaciju i „uradi sam“ kontrakulturu.

Osim soundsystema imaju produkciju ekskluzivnih dubplate-a u steppas dub stilu teške kategorije, koje se može čuti na raznim soundsystemima diljem zemaljske kugle! Digtron čine Vrx (producent, selektor), Robi (selektor, operator), Jew Boy (mc) i Goldo (vj).


One Woman Army in Dub (Zagreb)
Pod umjetničkim imenom One Woman Army in Dub skriva se Ivana Mijić, diplomirana profesorica sociologije i filozofije. Osim svoje znanstvene karijere, Ivana aktivno djeluje kao selektorica, naša zasigurno jedina istinska dub-headica, koja svoju selekciju osvježava i podebljava na dnevnoj bazi te uvijek iznenadi s nečim novim i nečuvenim, ekskluzivnim i vrućim.

Ulaz na dubionicu i predavanje je besplatan. Ulaz u Harteru koštat će vas 30 kuna.

Objavljeno 16.05.2014.

Vremeplov

Mi smo bend individualaca, a ne projekt vlasnika dućana ili neke kompanije. Ne potpadamo ni pod kakvu glazbenu policiju koja će nam govoriti što trenutno da sviramo.
Zoran Subošić Zok (Hladno pivo)