Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dub Graduations u Harteri!

Dub Graduations u Harteri!Dub Graduations je studentski projekt glazbeno-edukacijskog tipa sufinanciran od strane Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

U sklopu projekta, članovi neformalnog kolektiva RiRootz, u suradnji s udrugom Škatula, u petak, 23.05. s početkom u 14:00, u Harteri organiziraju dub radionicu, tzv. „dubionicu“ i predavanje o soundsystem kulturi, dok u subotu, 24.05. s početkom u 21:00, u prostoru bivše tvornice Hartera spremaju veliku svečanost podjele dub diploma uz nastup najpoznatijeg hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem i One Woman Army in Dub iz Zagreba.

Projekt je zamišljen kao logičan nastavak uspješno realiziranih poduka iz dub/reggae klupske i soundsystem kulture, Teachingz in Dub, vol. 1. u siječnju ove godine, a cilj projekta je pobliže upoznati studente i sve zainteresirane s reggae i dub glazbom, kao i soundsystem kulturom.

Prvi dan bi se tako, na već spomenutoj dubionici (tehničkoj i produkcijskoj radionici), polaznici mogli informirati i steći znanje o izgradnji soundsystema, ali i produkciji dub glazbe, a predavanje koje će uslijediti u 18:00, obuhvatit će teoretski dio ovog glazbenog izričaja i soundsystem kulture, kojeg će održati profesorica sociologije i filozofije Ivana Mijić – One Woman Army in Dub. Drugi dan projekta na red dolazi zabava prepuna pozitivnih vibracija koje dolaze iz zvučnih kutija Digitron Soundsystema.

Digitron Soundsystem (Zagreb)
Digitron je osnovan 2007. godine u Zagrebu, od članova Radikal Dub Kolektiva i Bamwisa (live bendovi). Zbog nedovoljno razvijene dub scene u Hrvatskoj, odlučili su izgraditi vlastiti soundsystem kojim će promicati dub muziku na orginalan način.

Danas je Digitron poznati soundsystem koji djeluje na području Hrvatske i cijele Europe, šireći pozitivnu energiju, pozitivne poruke, bas meditaciju i „uradi sam“ kontrakulturu.

Osim soundsystema imaju produkciju ekskluzivnih dubplate-a u steppas dub stilu teške kategorije, koje se može čuti na raznim soundsystemima diljem zemaljske kugle! Digtron čine Vrx (producent, selektor), Robi (selektor, operator), Jew Boy (mc) i Goldo (vj).


One Woman Army in Dub (Zagreb)
Pod umjetničkim imenom One Woman Army in Dub skriva se Ivana Mijić, diplomirana profesorica sociologije i filozofije. Osim svoje znanstvene karijere, Ivana aktivno djeluje kao selektorica, naša zasigurno jedina istinska dub-headica, koja svoju selekciju osvježava i podebljava na dnevnoj bazi te uvijek iznenadi s nečim novim i nečuvenim, ekskluzivnim i vrućim.

Ulaz na dubionicu i predavanje je besplatan. Ulaz u Harteru koštat će vas 30 kuna.

Objavljeno 16.05.2014.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com