Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dvostruka punk koncertna fešta u Palachu!

Dvostruka punk koncertna fešta u Palachu!Okruglu obljetnicu; pedeset godina od prvoga studentskog kluba u Kružnoj (21.12.1963.); proslaviti ćemo u punk-rock zvuku...

Sad već s punoljetnim stažom iz Pule nam se vraćaju Fakofbolan s novim (četvrtim) albumom”...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome..”.Društvo im pravi zagrebački Kiper koji promovira svoj novi album ”Spori i živi”.

Pulski punkrock sastav FOB, punog naziva Fakofbolan, koji je nedavno napunio punoljetnost postojanja, ujedno je jedan od najdugotrajnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas već legendarnog hardcore punk festivala, koji je ove godine pod koordinacijom nove generacije zakoračio u treće desetljeće održavanja.

Na objavljivanje novog, četvrtog po redu studijskog albuma naziva ”...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome...”, čekali smo punih 10 godina od izlaska albuma ”Provincija uzvraća udarac”, neposredno nakon kojeg je bend ušao u stanje višegodišnje stagnacije, do trenutka kada su se kroz reaktivizaciju u nekoliko posljednjih sezona pojavili sa nizom rasprodanih koncerata i usviraniji nego ikada, istovremeno radeći na novim materijalima.

Kod prepoznatljivosti FOB-ovog stila nema puno nedoumica; i dalje pjevaju o stvarima kojima na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, u pjesmama koji kod većine poklonika svoje vrhunce dosežu u ”sing-a-long” refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju ”uličnog” punkrock i ”melodičnog” hardcore stila. Ono što vam ovom prilikom možemo najaviti je dosad najzreliji i najkvalitetnije isproducirani album Fakofbolana, uz briljantno sročenu i isporučenu punk liriku.

Kiper je indie punk rock bend iz Zagreba osnovan 2007.na temeljima hardcore punk benda Paruzija.Članovi benda imaju dugogodišnje iskustvo sviranja u raznim underground bendovima poput Garage Monsters, Paruzije, Analene, Ha Det Bra, Minus Cway, Patarena ili Razloga Za.

2008. godine Kiper izdaje svoj prvi album „Krivo radim“ u kompletnom DIY aranžmanu. Bend je sve napravio samostalno, od snimanja i produkcije, do samog izdavanja albuma koji se mogao besplatno skinuti s neta. Album prate pozitivne recenzije na muzičkim portalima.

Početkom 2011. koncertna se aktivnost pojačava, pa bend svira sve češće ( Dear landlord, Cobra sculls, Slates, Dirty old fest, Organizirani kaos…), a tijekom lipnja izlazi EP „Opet sam jak“. Na tom uratku nalaze se 3 stare pjesme u novom ruhu i 2 nove.

U vrijeme Božića 2011. u audio te 2012. u video obliku Kiper ima angažirani božićni singl Moj hrvatski božić koji se odlično uklopio u ovaj recesijski tip blagdana. Video spot realiziran je u suradnji s satiričnim news portalom News Bar.

Drugi album „SPORI I ŽIVI“ izlazi krajem listopada (oktobar) 2013. u izdanju Geenger Records. Album sadrži 10 pjesama + bonus pjesmu Moj hrvatski božić. Album je snimljen u zimi 2012.-2013. u Monster studiju, a za produkciju je zadužen Ivan Jakić (Zvuk sobe).

mjesto: Palach, Rijeka
dan i datum: subota, 21.12. 2013.
početak: 22h
cijena ulaznica: 35/50kn
pretprodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Entrio.hr

Objavljeno 19.12.2013.

Vremeplov

Teško je u ovoj hiperprodukciji i kaosu od ponude na glazbenom tržištu reći da možeš smisliti nešto novo.
Sandi Bratonja (Sinteza), intervju za RiRock.com