Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

E.N.I.-ce su odabrale Krug

E.N.I.-ce su odabrale KrugGrupa E.N.I. za svoj novi singl, sa aktualnog albuma ’Crna kutija’ odabrala je pjesmu ’Krug’. U tome su im pomogli i neki urednici radio postaja koji su također predložili djevojkama da upravo tu pjesmu izaberu za svoj slijedeći singl.

- ’Krug’ je pjesma koja je imala mnogo verzija, i aranžmanski pa čak i tekstualno.. Elena je tu odlučila, želi pjevati o ljubavi, sretnoj, ispunjujućoj, uzvraćenoj! A tko joj ne bi udovoljio. - rekla je o pjesmi Ivona, koja ju i potpisuje, zajedno sa Markom Markovinom .

E.N.I. -ce su sa albuma ’Crna kutija’, predstavile već niz pjesama koje su redom završile na vrhovima top lista. Početak rada na albumu najavile su pjesmom ’Polaroid’ koja je od Ivone, Elene, Ive i Nikoline napravila prave rockerice u vamp izdanju.

Spot koji je sniman u riječkoj tvornici RIO jedan je od njihovih najčešće pregledanih spotova na You Tube-u. Nakon te pjesme uslijedila je ’Crna kutija’ u kojoj je najteži zadatak bio na
Nikolini jer je po prvi puta koketirala sa ’country’ stilom.

U slijedećem singlu ’Jezero od mlijeka’, Ivona je odradila glavni vokalni dio, a pratio ga je atraktivni spot u inspiriran strip heroinom Modesty Blaise, da bi potom radijske valove osvojila pjesma ’Vodi me’ o kojoj su cure su rekle:
- ’Nakon nekoliko singlova u kojima je glavnu riječ imala jedna od nas, stiže pjesma koju pjevamo sve zajedno jer se apsolutno slažemo oko zahtjeva - iz klime sveopće recesijske depre, želimo da nas vodi negdje daleko, na neko dobro, uzbudljivo mjesto gdje se pleše cijelu noć! ’

Niz hitova nastavljen je pjesmom ’Lijepa kao Sahara’ u kojoj su kao gosta E.N.I. pozvale svog cijenjenog kolegu i dragog suradnika Massima. Dogodio se fenomenalni spoj, a pjesma je bila nominirana i na prošlogodišnjem Porinu u kategoriji za ’najbolju vokalnu suradnju’.

S pjesmom ’Put po mom’ E.N.I.-ce su prvi puta nastupile na CMC festivalu, dok je pjesma ’Ostavljam ti usne’ bila prvi singl objavljen po izlasku albuma u rujnu prošle godine i prvi snimljeni spot nakon što je Elena postala majka male djevojčice.

Iako su doživjele i velike promjene na privatnom planu, kao što je majčinstvo, djevojke nisu stale sa promocijom svog, po mnogima , najboljeg albuma do sada.

Objavljeno 01.03.2012.

Vremeplov

Kulturni identitet Rijeke nekad i sad očituje se po rock and rollu i subkulturi mladih.
Matko Botić, riječki kazališni dramaturg i glazbenik