Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Epic Problem #1- Jedini problem je publika

Epic Problem #1- Jedini problem je publika Klub Stereo ovaj je petak ugostio događaj imena Epic Problem #1, a nastupila su tri domaća i jedan strani bend. Redom su se na pozornici izmjenjivali Rochelle, Rochelle iz Zagreba, [mandelbrot set] iz Rijeke, odnosno Zadra, Stonebride iz Zagreba te glavni akteri večeri Djevara iz Londona.

Zajednički nazivnik svim bendovima i čitavoj večeri bio je- žestoko i glasno, a jedini problem bila je publika. Malo je ljudi prepoznalo kvalitetu ovog koncerta i došlo u Stereo, a oni koji jesu nisu pogriješili.

Rochelle, Rochelle je instrumentalni rock bend, osim po odličnoj svirci poznat i po spotu s Nevenom Ciganovićem u glavnoj ulozi. U petak su odvirali stvarno dobro, brzo, žestoko, a iz svakog tona prštala je energija.

Rochelle, Rochelle jedan su od onih bendova za koje se bez puno razmišljanja i rasprave može reći da su rock bend, a sve to donosi zanimljiva postava sačinjena od dvije gitare i bubnjeva. Standardnu set listu prelomili su, ne baš uspješno, Breginom pjesmom ’’Ne spavaj mala moja’’ koju je otpjevao Prlja.

[mandelbrot set] je u našim krajevima dobro poznati noise-rock bend. Buka, složenost zvuka, ekspresivnost, odlična svirka, tekstovi o boli, traumama i ljubavi samo su neke od odlika koje se mogu pripisati ovom bendu, a na ovom nastupu sve su to na vrlo dobar i zapravo jednostavan način, bez puno priče, demonstrirali zadovoljnoj publici koja je pokazala najviše interesa baš za [mandelbrot set] i sljedeći, Stonebride.

Stonebride je nešto sporiji od ostalih bendova koji su nastupili na prvom Epic Problemu, ali zato nije ništa manje dobar. Sviraju stoner rock na tragu legendarnog Kyussa i ostalih aktera pustinjske scene. Stvari im traju dosta dugo, a u petak su ih savršeno gradili, pritom stvarajuči moćni zvučni zid koji je gazio sve pred sobom.

I kad je red došao na Djevaru Stereo je ostao prazan, samo su najizdržljiviji dočekali nastup trojke sa stavom. Šteta jer im je ovo bio premijerni nastup u Hrvatskoj. Ali bend to nije previše omelo, odradili su vrlo dobar koncert i prenijeli u Rijeku dašak londonske underground scene. Žestoki, glasni s vrištećim vokalom praćeni kompjuterskim efektima, a u tekstovima je izražen veliki bijes i stav o društvu.

Organizatori su priredili jedan odličan koncert, doveli jako ime britanske underground scene, bendovi su odlično svirali, ali je izostala reakcija publike, šteta.

Miran Milić

Objavljeno 16.04.2011.

Vremeplov

Pišem pjesme o stvarnim stvarima. Tema diktira raspoloženje i sve kreće od toga.
John Mayall