Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Epic Problem #1- Jedini problem je publika

Epic Problem #1- Jedini problem je publika Klub Stereo ovaj je petak ugostio događaj imena Epic Problem #1, a nastupila su tri domaća i jedan strani bend. Redom su se na pozornici izmjenjivali Rochelle, Rochelle iz Zagreba, [mandelbrot set] iz Rijeke, odnosno Zadra, Stonebride iz Zagreba te glavni akteri večeri Djevara iz Londona.

Zajednički nazivnik svim bendovima i čitavoj večeri bio je- žestoko i glasno, a jedini problem bila je publika. Malo je ljudi prepoznalo kvalitetu ovog koncerta i došlo u Stereo, a oni koji jesu nisu pogriješili.

Rochelle, Rochelle je instrumentalni rock bend, osim po odličnoj svirci poznat i po spotu s Nevenom Ciganovićem u glavnoj ulozi. U petak su odvirali stvarno dobro, brzo, žestoko, a iz svakog tona prštala je energija.

Rochelle, Rochelle jedan su od onih bendova za koje se bez puno razmišljanja i rasprave može reći da su rock bend, a sve to donosi zanimljiva postava sačinjena od dvije gitare i bubnjeva. Standardnu set listu prelomili su, ne baš uspješno, Breginom pjesmom ’’Ne spavaj mala moja’’ koju je otpjevao Prlja.

[mandelbrot set] je u našim krajevima dobro poznati noise-rock bend. Buka, složenost zvuka, ekspresivnost, odlična svirka, tekstovi o boli, traumama i ljubavi samo su neke od odlika koje se mogu pripisati ovom bendu, a na ovom nastupu sve su to na vrlo dobar i zapravo jednostavan način, bez puno priče, demonstrirali zadovoljnoj publici koja je pokazala najviše interesa baš za [mandelbrot set] i sljedeći, Stonebride.

Stonebride je nešto sporiji od ostalih bendova koji su nastupili na prvom Epic Problemu, ali zato nije ništa manje dobar. Sviraju stoner rock na tragu legendarnog Kyussa i ostalih aktera pustinjske scene. Stvari im traju dosta dugo, a u petak su ih savršeno gradili, pritom stvarajuči moćni zvučni zid koji je gazio sve pred sobom.

I kad je red došao na Djevaru Stereo je ostao prazan, samo su najizdržljiviji dočekali nastup trojke sa stavom. Šteta jer im je ovo bio premijerni nastup u Hrvatskoj. Ali bend to nije previše omelo, odradili su vrlo dobar koncert i prenijeli u Rijeku dašak londonske underground scene. Žestoki, glasni s vrištećim vokalom praćeni kompjuterskim efektima, a u tekstovima je izražen veliki bijes i stav o društvu.

Organizatori su priredili jedan odličan koncert, doveli jako ime britanske underground scene, bendovi su odlično svirali, ali je izostala reakcija publike, šteta.

Miran Milić

Objavljeno 16.04.2011.

Vremeplov

Bajke su predivne.
Syd Barrett (Pink Floyd)