Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Fanzini kao kulturloški fenomen” u Palachu

”Fanzini kao kulturloški fenomen” u PalachuUdruga Škatula u suradnji s knjižnicom Tabula Rasa (Čakovec) razmišlja o naslijeđu fanzina i o tome što danas predstavlja ovaj kulturološki fenomen...

Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa djeluje od 2003. godine u Čakovcu kao mjesto otvorenog karaktera, mjesto za diskusije, radionice i druge aktivnosti, javna je i dostupna svima te sadrži specijaliziranu građu.

Dio knjižnične građe, koju držimo izrazito bitnim, je i veliki arhiv fanzina od preko 2000 raznih izdanja iz cijelog svijeta koji su grupirani prema abecedi i dijelovima svijeta iz kojih dolaze.

Shvativši važnost nezavisnog izdavaštva i fanzinske scene koja je najveći razvoj doživjela 90-ih godina, odnosno fanzina kao važnog kulturološkog fenomena i sredstva komunikacije na nezavisnoj sceni, odlučili smo digitalizirati fanzine i postaviti ih u online bazu otvorenu za javnost na domeni www.fanzini.hr.

Na taj način stvaramo javnu kolekciju dostupnu svima tj. projekt u kojem mogu participirati svi zainteresirani. Stoga je ova turneja zamišljena kao upoznavanje zainteresiranih s fanzinaškom građom i onime što je ona značila nekad te što danas znači biti fanzinašem.

Diskusija: ”Fanzini i nezavisno izdavaštvo kao kulturološki fenomen” na kojem će se okupiti sudionici nezavisne scene te kroz diskusiju povezati nezavisne knjižnice, projekt digitalizacije fanzina, lokalnu fanzinsku scenu te razvoj i utjecaj fanzinske subkulture održati će se 29.10. u riječkom Palachu s početkom u 18:00.

Kroz razgovor nas vodi Sebastijan Brumec, ACT Čakovec

Radionica skeniranja fanzina: svi zainteresirani mogu donijeti vlastite primjerke ili pregledati te obraditi dio neobrađenog arhiva knjižnice i skenirane ih uploadati direktno u online bazu fanzini.hr.

U sklopu izložbe fanzina organizatori će predstaviti dio građe s naglaskom na fanzine s naše i lokalne scene vašeg grada.

U ovoj turneji uz Knjižnicu i čitaonicu Tabula Rasa udruge ACT, sudjeluju i partneri Udruga Škatula iz Rijeke, Infoshop Iskra iz Zadra te K.V.A.R.K. iz Križevaca dok su donatori turneje Savez udruga Clubture odnosno Zaklada Kultura Nova, Grad Zagreb i Ministarstvo Kulture.

Nakon radionice će uslijediti prigodna punk rock slušaonica klasika 80’-tih i 90’-tih!

Objavljeno 27.10.2015.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)