Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Fanzini kao kulturloški fenomen” u Palachu

”Fanzini kao kulturloški fenomen” u PalachuUdruga Škatula u suradnji s knjižnicom Tabula Rasa (Čakovec) razmišlja o naslijeđu fanzina i o tome što danas predstavlja ovaj kulturološki fenomen...

Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa djeluje od 2003. godine u Čakovcu kao mjesto otvorenog karaktera, mjesto za diskusije, radionice i druge aktivnosti, javna je i dostupna svima te sadrži specijaliziranu građu.

Dio knjižnične građe, koju držimo izrazito bitnim, je i veliki arhiv fanzina od preko 2000 raznih izdanja iz cijelog svijeta koji su grupirani prema abecedi i dijelovima svijeta iz kojih dolaze.

Shvativši važnost nezavisnog izdavaštva i fanzinske scene koja je najveći razvoj doživjela 90-ih godina, odnosno fanzina kao važnog kulturološkog fenomena i sredstva komunikacije na nezavisnoj sceni, odlučili smo digitalizirati fanzine i postaviti ih u online bazu otvorenu za javnost na domeni www.fanzini.hr.

Na taj način stvaramo javnu kolekciju dostupnu svima tj. projekt u kojem mogu participirati svi zainteresirani. Stoga je ova turneja zamišljena kao upoznavanje zainteresiranih s fanzinaškom građom i onime što je ona značila nekad te što danas znači biti fanzinašem.

Diskusija: ”Fanzini i nezavisno izdavaštvo kao kulturološki fenomen” na kojem će se okupiti sudionici nezavisne scene te kroz diskusiju povezati nezavisne knjižnice, projekt digitalizacije fanzina, lokalnu fanzinsku scenu te razvoj i utjecaj fanzinske subkulture održati će se 29.10. u riječkom Palachu s početkom u 18:00.

Kroz razgovor nas vodi Sebastijan Brumec, ACT Čakovec

Radionica skeniranja fanzina: svi zainteresirani mogu donijeti vlastite primjerke ili pregledati te obraditi dio neobrađenog arhiva knjižnice i skenirane ih uploadati direktno u online bazu fanzini.hr.

U sklopu izložbe fanzina organizatori će predstaviti dio građe s naglaskom na fanzine s naše i lokalne scene vašeg grada.

U ovoj turneji uz Knjižnicu i čitaonicu Tabula Rasa udruge ACT, sudjeluju i partneri Udruga Škatula iz Rijeke, Infoshop Iskra iz Zadra te K.V.A.R.K. iz Križevaca dok su donatori turneje Savez udruga Clubture odnosno Zaklada Kultura Nova, Grad Zagreb i Ministarstvo Kulture.

Nakon radionice će uslijediti prigodna punk rock slušaonica klasika 80’-tih i 90’-tih!

Objavljeno 27.10.2015.

Vremeplov

Jedine stvari oko kojih se Mick i ja ne slažemo su band, glazba i ono što radimo.
Keith Richards