Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Foundation - Antidummies punk rock udruženje

Foundation - Antidummies punk rock udruženjeFoundation je punk rock grupa koja je nastala u Rijeci 2004. godine. Bend su osnovali Dario Maršanić (bas,vokal), Igor Pilepić (bubanj) i Igor Aničić (gitara) u veljači mjesecu iste godine.

Dečki su vidjeli da im to dobro ide te su počeli tražiti drugu gitaru radi ozbiljnijeg rada. Nakon duge i mukotrpne potrage tu upada Adrian Smijulj (gitara) koji je bio pravo osvježenje za bend.

U početku su se zvali 4 Dummies, ali nakon prvog koncerta, mijenjaju ime u Foundation. Kako je vrijeme prolazilo, dečki su napravili novi materijal pa su odlučili napraviti korak dalje, odnosno snimiti svoj prvi demo. To im nije bilo teško, jer je Piletov brat Davor (Pile sr.) imao studio, te im je to omogućilo da ga i snime. Demo se zove ”Tetrapunk” koji je ostavio dobar dojam na širu publiku.

Do polovice 2005. godine., bend je uspješno odradio nekolicinu koncerata, ali tada na žalost drugih članova, Adrian odlučuje napustiti bend. Tada se naravno krenulo u potragu za novim gitaristom, ali neuspješno. No, kako stvari gotvo uvijek dobro završe, Adrian se par dana prije koncerta vratio u bend.. i ostao, te su nakon četiri mjeseca sa samo jednom probom uspješno su održali povratnički nastup.

Slijedom daljnjih aktivnosti grupe Foundation dobivaju službene web stranice i nadalje nastavljaju sa radom - ne samo u Rijeci, već i po Hrvatskoj.

Posjetite ih i na njihovom webu na www.foundation-band.com.

Nikola Cvjetović / Artist info

Objavljeno 09.06.2006.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young