Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazba i druženje u čast Roberta Paulića

Glazba i druženje u čast Roberta PaulićaU srijedu su se u prepunoj Stereo Dvorani okupili prijatelji, kolege, poznanici i ostali Riječani kako bi zajedno zapjevali, zasvirali i zaplesali u čast Roberta Paulića. Nije to bio običan koncert bilo je to druženje i slavlje, ali i opraštanje od osobe koja je mnogima pružila puno, a sada je više nema.

Svaka riječ hvale zapravo je preslaba za Robija. S druge strane kad se nekoga toliko veliča osoba postaje nestvarna, a on je tako nestvaran bio stvaran i sve o njemu je istina. Robi je bio pametnjaković dobra srca koji je u ovom bezvremenskom svijetu uvijek imao vremena za druge, ne samo obitelj i prijatelje već i poznanike i slučajne prolaznike kroz svoj život. Bez obzira na zaposlenost, godišnje odmore i slično uvijek je mogao odvojiti dio sebe da nekome da savjet, preporuku, da presluša nečiji cd i kaže poneki komentar ili pročita rukopis i iznese svoje viđenje stvari. Njegove su pohvale bile iskrene i pune topline, a kritike dobronamjerne, prijateljske, nikad podcjenjivačke ili zlobne.

U novinarstvu se uvijek držao toga da ističe dobre detalje pojedinaca, sastava, a od lošega nije radio vijesti i senzacije. Povrh svega, sve što je napravio, napravio je zato što je to želio, a ne morao te zato što je vjerovao u druge. Bez imalo osjećaja za licemjerstvo i dvoličnost, te bez potrebe da naplati svoje usluge svima oko sebe bio je čvrst oslonac. Netko u koga se prijatelji i kolege mogu pouzdati, kome mogu doći po savjet i čije se kritike ne moraju bojati znajući da je istinita i iznesena s namjerom da im pomogne.

Ti isti ljudi jučer su se okupili u Dvorani i koliko god nekima bilo teško svog su prijatelja pozdravili pjesmom i glazbom koja je bila veliki dio njegova života. I dok su se bandovi na stageu izmjenjivali, prijatelji, poznanici i kolege koji su sačinjavali veliki dio publike prisjećali su se anegdota s Robijem, još uvijek jednim dijelom željni da ih netko probudi iz ovog sna. Čekali su da uleti s nekim komentarom, s bocom soka li fotoaparatom u ruci ili da se samo lagano došeće i bude tu. A on je i bio s nama. Vidjelo se to na licima prijatelja, čulo se u odabranim pjesmama, osjetilo se u atmosferi koja je bila ”čista pozitiva” baš kao i on.

Mnogi su htjeli svirati za Robija, pa su se na pozornicu popeli i dali mu dio sebe Sinteza, Quasarr, My Buddy Moose, Neno Belan & Fiumensi, Urban & 4, Paraf i njegov band Metrobolik. Trebalo je puno snage za odgledati i odslušati Metrobolik bez njega. Bio je to još jedan realan dokaz da ga više nema i tu je jedno mjesto stršalo prazno.

Što reći na kraju... Hvala svima koji su jučer nastupili, koji su jučer posjetili Stereo. Hvala svima koji ste još za života cijenili Robija i uvidjeli ljepotu njegova duha. Svirajte, pjevajte, plešite ili samo slušajte glazbu i uživajte u njoj.


Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 19.12.2008.

Vremeplov

Vrlo sam sretan, zadovoljan sam životom zato što me iskustvo dovelo do toga da radim ono što želim raditi. Ne žalim za ničim. Sam sam sebe obrazovao. Škola mi je bila dosadna.
Van Morrison