Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera - Red Bull Music Academy Floor

Hartera - Red Bull Music Academy FloorPomno je birana lista izvođača za ovogodišnji Red Bull Music Academy Floor. S ponosom vam predstavljamo njene prve izvođače...

PHOTEK
Apsolutna legenda jungle i drum ’n’ bass zvuka aktivna već 20 godina! Jedan od najodgovornijih za razvoj tzv. intelligent d’n’b-a i dovođenje polomljenih beatova na major labele poput Virgina. Rupert ”Photek” Parkes još je u 90tim godinama prošlog stoljeća zaradio bezrezervno poštovanje publike i kritike. Nakon nekoliko godina produciranja filmske glazbe i surađivanja s facama poput Nine Inch Nails, 2011. je godina njegova povratka s posve svježim zvukom.

PEARSON SOUND aka RAMADANMAN
Ramadanman je najpoznatiji alias Davida Kennedyja, novog wunderkinda britanske scene. Momak koji je eksploziji dubstepa svjedočio kao maloljetnik, danas u ranim dvadesetim uživa status DJ-a i producenta koji se svojim radom miče od poznatih šablona i redefinira žanrovske granice. Nakon što je lani, pored diplomiranja na fakultetu, uspio obići Australiju, Novi Zeland i dio Azije, te razvaliti niz velikih festivala, ove se godine na turneji predstavio i Sjevernoj Americi te potpisao 56. izdanje kompilacijskog serijala FabricLive. Uz to, konstantno niže izdanja na cijenjenim underground etiketama bass glazbe, vodeći pritom i sam jednu - Hessle Audio - na kojoj pored vlastite objavljuje i glazbu niza uzbudljivih novih talenata poput Jamesa Blakea i Untolda.

IKONIKA
Jedno od rijetkih ženskih lica na dubstep sceni, underground ikona sa izdanjima za kultne izdavačke kuće Hyperdub, Planet Mu i Warp za koje hvalospjeve nisu štedjeli ni kolege ni glazbeni magazini DJ Mag, NME, i Pitchfork, uspoređujući atmosferu u njenim radovima s onima Aphexa Twina ili Bjork. Kada nije u studiju, razvaljuje klupske i festivalske podije setovima u kojima se uz dubstep i UK funky nađe i pokoji garage ili house klasik.
Red Bullova Glazbena akademija je projekt započet davne 1998., zamišljen kao kombinacija glazbenih nastupa i radionica na kojima eminentni umjetnici dijele svoja iskustva i znanja sa mladim entuzijastima.

RBMA obišla je brojne svjetske metropole poput Dublina, New Yorka, Londona, Sao Paola, Melbourna, Toronta.

Suradnjom s RBMA, Hartera Festival nastavlja pratiti najsvježije trendove u elektronskoj glazbi i još jednom potvrđuje status jedinog domaćeg festivala-poslastice za sve ljubitelje vrhunske elektronike.

Osim RBMA tu su i :
Nulti Dan (14. 07. 2011.): Hladno Pivo, Pasi, Diskurz, Krešo I Kisele Kiše

Hartera7 Festival (15. i 16.07.2011.): Trentemoller LIVE, Hercules And Love Affair, James Holden, Fairmont LIVE, Brodinski, Feadz, Petar Dundov LIVE, Photek, Pearson Sound aka Ramadanman, Ikonika, Elemental, Kawaski 3P, Električni orgazam, Lollobrigida, Goribor, Multietnička atrakcija, NipplePeople, Grč, Klaus....

Cijene ulaznica:

nulti dan 79 kn

petak 100 kuna

subota 160 kn

festivalska 220

nulti dan + festivalska 279
Objavljeno 10.06.2011.

Vremeplov

Glazba je za mene samo glazba. Možeš otići u bilo koji dio svijeta i čuti lijepu glazbu karakterističnu za to područje.
Etienne M’bappe