Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hiromi Uehara na Liburnia Jazzu

Hiromi Uehara na Liburnia JazzuLiburnia Jazz i umjetnički ravnatelj Elvis Stanić su na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak, 18. travnja, najavili prvu zvijezdu ovogodišnjeg XI. Liburnia Jazz Festivala koji će se održati od 1.-3. srpnja u Opatiji.

U subotu, 2. srpnja, prvi put u Hrvatskoj imat ćemo čast čuti i vidjeti umjetnicu koja je potpuno očarala svjetsku jazz scenu, djevojku s licem anđela koja se na pozornici pretvara u ženu-zmaja - japansku pijanisticu i skladateljicu HIROMI UEHARA.

Već sa 17 godina, susreće Chick Coreu koji je, oduševljen njezinom svirkom, već sljedećeg dana poziva da s njim održi koncert te kasnije snimaju album Duet. Snima i s Lenny Whiteom, a s projektom Stanley Clark Band feat.

HIROMI osvaja i Grammy za Najbolji suvremeni jazz album 2011. Ahmad Jamal je uzima za svoju štićenicu i brine za njezino umjetničko usavršavanje. ”Ona nije ništa manje no - nevjerojatna.” kaže Jamal. ”Njezina glazba, ujedinjena s njezinim neodoljivim šarmom i duhom, uzrok je tome što se može vinuti u nezamislive glazbene visine.”

Na XI. Liburnia Jazz Festivalu Hiromi će predstaviti novi album Voice koji će tek u lipnju ove godine biti objavljen na američkom tržištu, a opatijska publika će ga moći čuti samo dan nakon europske premijere održane u pariškoj Olimpiji.

Hiromi : The Trio project u kojem sudjeluju i legendarni Anthony Jackson i Steve Smith zasigurno su garancija jazz doživljaja koji se ne zaboravlja.

Trodnevne festivalske ulaznice i ulaznice za koncert Hiromi : The Trio Project mogu se od 19. travnja, kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Ticketpro.

Objavljeno 20.04.2011.

Vremeplov

Internet je mač s dvije oštrice. S jedne strane pruža šansu da plasiraš svoju muziku ali oduzima šansu da zaradiš na svojoj muzici.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com