Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hiromi Uehara na Liburnia Jazzu

Hiromi Uehara na Liburnia JazzuLiburnia Jazz i umjetnički ravnatelj Elvis Stanić su na tiskovnoj konferenciji održanoj u ponedjeljak, 18. travnja, najavili prvu zvijezdu ovogodišnjeg XI. Liburnia Jazz Festivala koji će se održati od 1.-3. srpnja u Opatiji.

U subotu, 2. srpnja, prvi put u Hrvatskoj imat ćemo čast čuti i vidjeti umjetnicu koja je potpuno očarala svjetsku jazz scenu, djevojku s licem anđela koja se na pozornici pretvara u ženu-zmaja - japansku pijanisticu i skladateljicu HIROMI UEHARA.

Već sa 17 godina, susreće Chick Coreu koji je, oduševljen njezinom svirkom, već sljedećeg dana poziva da s njim održi koncert te kasnije snimaju album Duet. Snima i s Lenny Whiteom, a s projektom Stanley Clark Band feat.

HIROMI osvaja i Grammy za Najbolji suvremeni jazz album 2011. Ahmad Jamal je uzima za svoju štićenicu i brine za njezino umjetničko usavršavanje. ”Ona nije ništa manje no - nevjerojatna.” kaže Jamal. ”Njezina glazba, ujedinjena s njezinim neodoljivim šarmom i duhom, uzrok je tome što se može vinuti u nezamislive glazbene visine.”

Na XI. Liburnia Jazz Festivalu Hiromi će predstaviti novi album Voice koji će tek u lipnju ove godine biti objavljen na američkom tržištu, a opatijska publika će ga moći čuti samo dan nakon europske premijere održane u pariškoj Olimpiji.

Hiromi : The Trio project u kojem sudjeluju i legendarni Anthony Jackson i Steve Smith zasigurno su garancija jazz doživljaja koji se ne zaboravlja.

Trodnevne festivalske ulaznice i ulaznice za koncert Hiromi : The Trio Project mogu se od 19. travnja, kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Ticketpro.

Objavljeno 20.04.2011.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja