Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ivan Hrvatska – izvođač kojeg treba doživjeti

Ivan Hrvatska – izvođač kojeg treba doživjetiVjerojatno ne postoji teži novinarski zadatak, nego opisati Ivana Hrvatsku, i prenijeti doživljeno sa njegovog nastupa. Ne, nije niti rješenje da se preslušaju njegovi hitovi na myspaceu, niti na njegovoj web stranici, nije rješenje ni da se čitaju razne recenzije sa njegovih nastupa. Nije rješenje niti da oduševljeni sudionici koncerta ushićeno prepričavaju doživljaje, Ivana Hrvatsku naprosto slijedeći put morate doći vidjeti osobno.

Prepun Palah primio je Ivana kako on i zaslužuje – kao superstara. Riječka publika Ivana je prvi put imala priliku vidjeti na Priredbi ’08, kada je razgalio malobrojne prisutne i nepovratno ušao u legendu live nastupa. Odmah dan nakon Priredbe, Ivan se zahvalio riječkoj publici i besplatnim nastupom u Booki, gdje su bez reklame, preko usmene predaje, oduševljeni riječani napunili klub i to noć uoči radnog ponedjeljka.

„Ja ne razumim”, rekao je Ivan sa iskrenim smiješkom… „Ja sam illegal konobar u New York, a ova ljudi me voli”.

Njegov kontakt sa publikom je izravan, neposredan i konstantan, a njegov nastup dinamičan, kreativan i beskrajno zabavan.

Što to Ivana Hrvatsku čini superstarom? Njegov glazbeni opus je na prvi pogled stupidan. Glazbenu podlogu na koju pjeva sam na bini reproducira sa i-poda, koji se uz to često iskopčava. Ista ta glazbena podloga je na kućnom računalu smiksana polka. ’Tekstovi’ su u najmanju ruku plitki a i sama Ivanova pojava je naglašeno nepodudarna sa izgledom glazbenika. Dakle, ukratko, Ivan Hrvatska izgleda, pjeva i zvuči kao bi to Elio Pisak htio, samo Ivan ne misli ozbiljno.

Koncert je otvoren sa ’Make party all year’, pjesmom koju su okupljeni itekako znali, i Ivan je odmah uključio cjelokupnu publiku u svoj nastup, podijelivši uloge publici koja je uz njega ravnopravni izvođač njegovih pjesama.

Slijedeća pjesma na repertoaru bila je zvučna ’Daj rakija daj piva’, koja se također može nazvati i ’hvala što si dala’, s kojom je publika u potpunosti uronila u Ivanov nastup, i narednih 45 minuta zajedno s njime pjevala njegove najpoznatije hitove (’Make love to Rijeka’, ’Make love to Christmass’, ’Make love to policija’ itd.)

Cjelokupni nastup nazočni su popratili iskrenim odobravanjem i suradnjom sa šarmantnim Ivanom, budući da je Ivan rođeni zabavljač, koji se potpuno daje u svom nastupu, još uvijek sa dječačkim oduševljenjem i neiscrpnom energijom.

Koncert je zaključen sa ’Croatia day whiskey song’ koja je autorova najpoznatija skladba s kojom je pred 5 godina i započeto polagano probijanje Ivana Hrvatske do publike u Rijeci, i na koju je i Pille na Radiju Spirit, daleke 2004. slušateljima obratio pozornost.

Podrazumijeva se da je nakon takvog nastupa publika energično zazivala na bis, i priskrbila si još 20tak minuta zabave, tijekom koje je Ivan pjevao i pjesme od Daleke obale, i ponovio neke svoje hitove.

Bez pretjerivanja, Ivan Hrvatska je prisutnima priskrbio izvrstan performance, s kojeg nitko nije otišao ravnodušan.

Veco

Objavljeno 31.01.2009.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)