Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jonathan stvarali s publikom

Jonathan stvarali s publikomPred punim Malim pogonom Tvornice kulture grupa Jonathan održala je u subotu 21. veljače sjajnu The Converse Rubber Tracks radionicu na kojoj su okupljenima pokazali kako nastaju pjesme u njihovoj prostoriji za vježbanje.

Na prvoj zagrebačkoj radionici odžanoj 24. siječnja Remi i Shot teoretski su objasnili kako nastaje pjesma u pet faza. Na drugoj radionici grupa Jonathan fokusirala se na prvu fazu – skladanje – prenijevši na pozornicu radnu atmosferu iz njihove “rupe”.

Sve su započeli izvedbom grube verzije pjesme radnog naziva “Monkeys” čiji tekst i aranžman još nije gotov. Odsviravši što imaju objasnili su u kojoj je fazi pjesma i započeli s izvođenjem nekoliko verzija aranžmana prve strofe i refrena kojima su se vrćali stalno ih dopunjujući i mjenjajući.

U nekoliko takeova poslušali su mišljenja publike koja se od samog starta uključila u rad. Nakon otprilike pola sata stavili su točku na “Monkeys” i krenuli na drugu pjesmu, neimenovanu ideju koja se zapravo rodila na ranijoj tonskoj probi.

Ona je dobila svojih 20tak minuta u kojima je bend zajedno s publikom prilično razradio ideju.
Najveći rad napravljen je na trećoj, također neimenovanoj pjesmi, koja je u Tvornicu “stigla” polugotova, a “izašla” puno dovršenija, nakon koje su publici predstavili “Heaven” koja je u većoj mjeri finiširana te je, uz završne dodire premijerno izvedena pred publikom The Converse Rubber Tracks radionice.

Nakon “Heavena” bend završio stvaralački dio i okupljenima odsvirao nekoliko pjesama, uključujući novi maxi singl sa stvarima “Juvenile” i “Try To Get Even”. Odlična komunikacija i razmjena ideja s okupljenima, autentično prenešena atmosfera iz “rupe” i jedinstven uvid u princip rada grupe Jonathan publika je na kraju nagradila velikim aplauzom.

Mada malo skeptični na početku dečki iz benda jednoglasno su zaključili da je radionica prošla iznad njihovih očekivanja ponajviše zbog izvrsne interaktcije s publikom koja se aktivno uključila idejama i pitanjima.

Po okončanju radionica svjetski priznati glazbeni program Converse Rubber Tracks otvorit će natječaj za prijavu bendova od 1. do 20. ožujka. Potom sljedi period online glasovanja, od 23. ožujka do 4. travnja, a izabrani bendovi ući će u novosadski Studio M početkom svibnja i imati priliku snimati pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklyna.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći na web stranici converse.hr.

Objavljeno 25.02.2015.

Vremeplov

Ništa mi nije dosadnije od smišljanja naziva pjesama.
Damon Albarn (Blur / Gorillaz)