Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

JUBILARNI 25. RI ROCK - Kako je bilo na najvećem riječkom koncertu

JUBILARNI 25. RI ROCK - Kako je bilo na najvećem riječkom koncertuU ATMOSFERI IZNIMNOG KONCERTNOG DOGAĐAJA, PRED ŠEST TISUĆA POSJETITELJA, U DVORANI MLADOSTI ZAVRŠEN JUBILARNI 25. »RI ROCK«

Legendarni riječki bendovi vratili vjeru u urbanu Rijeku...

Nakon dugo godina ponovo zajedno na pozornici, »Laufer« je izazvao erupciju oduševljenja kod publike, koja ga je zdušno pratila u izvedbama hitova kao što su »Između neba i mora« ili »Budi moja voda«

Veliki finale ovogodišnjeg, 25. po redu »Ri Rocka«, u svom petosatnom programu doslovno je »tresao« grad na Rječini. Snažna medijska promocija i atraktivan program, probudili su dosad neviđeno zanimanje Riječana, tako da su ulaznice za svečani koncert u povodu 25. festivala bile rasprodane i, koliko god to nevjerovatno zvučalo, Dvorana mladosti bila je premala da primi sve one koji su htjeli prisustvovati manifestaciji. Veliki spektakl u Dvorani mladosti započeo je točno kako je i najavljeno i u 20 sati na pozornici su se pojavili »Aggressive Snail Attack«, po broju članova jedan od najvećih riječkih bendova koji je u desetominutnom nastupu publici predstavio svoju viziju »ska« glazbe. Nakon njih na sceni su se pojavili »konkurenti«, demo grupa »Atha«, čiji je izričaj bliži tradicionalnijim oblicima pop-rock glazbe.

Nakon finalista 25. »Ri Rocka« na stageu su izašli »Grč«, bend koji je prošle godine obilježio dvadesetogodišnjicu postojanja, a s obzirom na činjenicu da nikad nije izdao službeni album, nosi epitet najstarije riječke demo-grupe. Predvođeni Zoranom Štajduharom-Zofom, izveli su, mogli bismo ga već nazvati i uobičajenim, svoj brutalni koncertni nastup s puno krvi i životinjskog mesa. Svirka »Grada« nakon »Grča« bila je obilježena prepoznatljivom bojom »riječkoga zvuka«. Neno Belan & »Fiumens« nastupom su uspješno odagnali sumnje da se ne uklapaju u cijelu ovu priču, a početno negodovanje dijela publike, ubrzo je bilo zamijenjeno pjevanjem najvećih hitova benda.
Uskoro je slijedilo i prvo veće uzbuđenje večeri. Nakon najave od strane riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, pred sad već do kraja ispunjenu Dvoranu mladosti, pojavio se ljubimac riječke publike – Damir Urban. Uz neprekidne ovacije iz publike, Urban & »4« u polusatnom su nastupu okupljenom mnoštvu podarili nekoliko klasika iz svoje glazbene bilježnice, a najveće odobravanje, naravno uslijedilo je uz izvedbe pjesama »Black Tatoo« i »Mala truba« nakon koje je Urban u publiku bacio par novih »martensica«. Nastupi najdugovječnije riječke rock-institucije, grupe »Let 3« uvijek su praćeni niskom scenskih ludorija, koje naravno nisu izostale niti ovaj put. Uz »Ne trebam te«, »El desperado«, »Profesor Jakov« ili »Izgubljene«, na stageu su se uz bend izmjenjivale »Enice«, »Pehlin Kingsi«, a svojih nekoliko trenutaka slave dobio je i riječki odvjetnik Ljubo Kostić.

Kulminacija »Letova« nastupa uslijedila je kad je, iz valjda najvećeg topa kojeg je svijet vidio, »ispaljen« pjevač »Leta« Zoran Prodanović Prlja, pa iako je letjela lutka, publika se svejedno odlično zabavljala. Vrhunac koncerta definitivno je pripao grupi »Laufer«. Nakon dugo godina ponovo zajedno na pozornici, bend je izazvao erupciju oduševljenja kod publike, koja ga je zdušno pratila u izvedbama hitova kao što su »Između neba i mora« ili »Budi moja voda«. Nakon završenog dvadesetominutnog nastupa, publika ni u »ludilu« nije namjeravala pustiti bend da prođe »tek tako«, pa je »Lauferu« jedinom dopušteno »kršenje« programa te su pozvani na bis.
Posljednji dio manifestacije pripao je riječkoj glazbenoj prošlosti. Praćeni svirkom udruženih riječkih snaga u »Ri-Valu«, te urnebesom u publici, nastupili su Valter Kocijančić iz »Parafa«, Leo Rumora iz »Ogledala«, a trebao je nastupiti i Predrag Kraljević iz »Termita« koji je, nažalost, bio spriječen. U izvedbi kultnog »Vjernog psa« iznimno atraktivno zamjenili su ga « Ana Kabalin (»Metrobolik«) Kristijan Ćoza (»Mandrill«). Jasmina Rožanić Nina iz »Cacadou Looka« s E.N.I. je otpjevala »Tako lako« i »Sama«, Davor Lukas je podsjetio na dane slave »Fita« s pjesmama »Zaboravit ću sve« i »Rijeka«, a seks simbol osamdesetih, Marina Perazić, pokazala je da je još u dobroj formi, a Riječani da još uvijek nisu zaboravili najveće hitove grupe »Denis & Denis« – »Program mog kompjutora« i »Soba 23«. Koncert je naravno završen gužvom na pozornici i udruženim pjevanjem »Ajmo Rijeka«.

Zoran BALJAK - NL 15.12.2003.

Objavljeno 25.08.2004.

Vremeplov

Ako u bivšim socijalističkim zemljama postoje ljudi bez tradicije stvarnog sudjelovanja i autonomnog kritičkog sudjelovanja... onda imamo problem.
Elvio Baccarini, riječki filozof