Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncertni maraton NuYuGo predstavlja: ŠKM Banda & Lira Vega

Koncertni maraton NuYuGo predstavlja: ŠKM Banda & Lira Vega Trokut suradnje izmedju organizacija- Kataman (Ljubljana), Distune Promotion (Rijeka) i Odličan Hrčak (Beograd) rezultirao je nastavkom koncertnog maratona pod nazivom NuYuGo.

Naime, u tri dana od beogradskog Elektropionira preko riječke Beertije do ljubljanske Bizzarnice publici će se predstaviti dva sjajna benda;sovenski post-rock sanjači ŠKM Banda i beogradski elektro pop-rock tandem Lira Vega.

Raspored turneje:
četvrtak, 15.12.2016, 21h @ Elektropionir/Beograd
petak, 16.12.2016, 21h @ Beertija/Rijeka
subota, 17.12.2016, 22h @ Bizzarnica Pri Mariči/Ljubljana

ŠKM Banda (Slovenija)

Prekmurski kvartet „ŠKM Banda”, originalno iz slovenskog gradića Beltinci, jedan je od originalnijih bendova koji su izrasli na slovenskom muzičkom području u poslednjih desetak godina. Nastali 2003 godine, dobili su ime po lokalnom partizanskom junaku Štefanu Kovaču Marku i prilično brzo postali su važan dio tamošnje „lokalne” scene.

Muzika koju svira ŠKM banda” (Štefan Kovač Marko banda) može se opisati kao instrumentalni post rok pod uticajem jazza, folka i noisea.

U posljednje vreme „ŠKM banda” istražuje neo-folk i afrički zvuk, a postavu čine dvije gitare, bas, bubnjevi, ukulele, bendžo i kalimbas. Akustični instrumenti su u prvom planu i na njihovom posljednjem izdanju „Panontikon”, ali bučni i katarzični trenuci su još uvijek prisutni u njihovoj muzici.

Lira Vega (Srbija)
Lira Vega je bend koji je u svojim počecima bio četvoročlana rock postava da bi svremenom evoluirali u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević).

2015. godine izdaju treći studijski album ”Duhovi” (Lampshade Media). Bend iza sebe ima skoro 20-godišnje iskustvo i ”uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrijednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pjesme sa aktualnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom.

Za riječki nastup koji je na rasporedu u petak, 16.12. ulaz je slobodan!
satnica:
21h Lira Vega
22h ŠKM Banda

Objavljeno 15.12.2016.

Vremeplov

U Hrvatskoj je daleko bolji standard nego u Bosni, socijalna država tu kol’ko tol’ko funkcionira, ali ljudi su isfrustrirani jer su do sada trebali brojati eure a broje - dlake.
Edo Maajka, intervju za RiRock.com