Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Koncertni maraton NuYuGo predstavlja: ŠKM Banda & Lira Vega

Koncertni maraton NuYuGo predstavlja: ŠKM Banda & Lira Vega Trokut suradnje izmedju organizacija- Kataman (Ljubljana), Distune Promotion (Rijeka) i Odličan Hrčak (Beograd) rezultirao je nastavkom koncertnog maratona pod nazivom NuYuGo.

Naime, u tri dana od beogradskog Elektropionira preko riječke Beertije do ljubljanske Bizzarnice publici će se predstaviti dva sjajna benda;sovenski post-rock sanjači ŠKM Banda i beogradski elektro pop-rock tandem Lira Vega.

Raspored turneje:
četvrtak, 15.12.2016, 21h @ Elektropionir/Beograd
petak, 16.12.2016, 21h @ Beertija/Rijeka
subota, 17.12.2016, 22h @ Bizzarnica Pri Mariči/Ljubljana

ŠKM Banda (Slovenija)

Prekmurski kvartet „ŠKM Banda”, originalno iz slovenskog gradića Beltinci, jedan je od originalnijih bendova koji su izrasli na slovenskom muzičkom području u poslednjih desetak godina. Nastali 2003 godine, dobili su ime po lokalnom partizanskom junaku Štefanu Kovaču Marku i prilično brzo postali su važan dio tamošnje „lokalne” scene.

Muzika koju svira ŠKM banda” (Štefan Kovač Marko banda) može se opisati kao instrumentalni post rok pod uticajem jazza, folka i noisea.

U posljednje vreme „ŠKM banda” istražuje neo-folk i afrički zvuk, a postavu čine dvije gitare, bas, bubnjevi, ukulele, bendžo i kalimbas. Akustični instrumenti su u prvom planu i na njihovom posljednjem izdanju „Panontikon”, ali bučni i katarzični trenuci su još uvijek prisutni u njihovoj muzici.

Lira Vega (Srbija)
Lira Vega je bend koji je u svojim počecima bio četvoročlana rock postava da bi svremenom evoluirali u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević).

2015. godine izdaju treći studijski album ”Duhovi” (Lampshade Media). Bend iza sebe ima skoro 20-godišnje iskustvo i ”uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrijednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pjesme sa aktualnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom.

Za riječki nastup koji je na rasporedu u petak, 16.12. ulaz je slobodan!
satnica:
21h Lira Vega
22h ŠKM Banda

Objavljeno 15.12.2016.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com