Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

KRIK odjeknuo The Placeom

KRIK odjeknuo The PlaceomJedan od najzanimljivijih i najsvestranijih riječkih festivala ove godine slavi svoj mali jubilej. Kreativnost riječke kulture ili jednostavno- Krik doživio je peto izdanje, a kao i ranijih godina ponudio je mnogo zanimljivih i raznovrsnih kulturnih događaja, dao priliku neafirmiranim umjetnicima da se predstave javnosti, ali i riječanima omogučio da vide izvedbe koje još nisu imali priliku vidjeti.

Sve je to naravno začinjeno velikom dozom zabave, dok je rokerima najzabavniji dio festivala svakako bila dvodnevna svirka u klubu The Place koja se održala u petak i subotu, a nastupilo je osam bendova.

Prvu večer otvorio je pop-rock bend Izaqlisa, a nakon njih uslijedio je nastup perspektivnog opatijskog benda Tandemi prošlog sjećanja. Iz njihovog nastupa svakako vrijedi izdvojiti dvije obrade Prodigy-a, dok su, tada još malobrojnu, publiku rasplesali autorskim stvarima kao što su Chubaka, Lutka, Simfonija...

Tu večer su trebali nastupiti Krešo i Kisele kiše, ali su svoj nastup prebacili za subotu tako da je vrlo brzo došao red i na headlinere prve večeri- bend Cirkus. Prije početka njihovog nastupa činilo se da će Place ostati poluprazan, ali već na prve taktove ljudi su pohrlili u klub i u kombinaciji s vrlo dobrom svirkom Cirkusa stvorili odličnu atmosferu. Bend je neumorno svirao kombinirajući nove stvari, obrade i dobro poznate hitove. Neke od tih stvari svirali su i više puta kako bi zadovoljili raspoloženu publiku. Jedna od pjesama koju su odsvirali više puta je Sloboda, odlična stvar koja sigurno spada među najbolje demo uratke u posljednje vrijeme.

Druga večer počela je vrlo žestoko nastupom iskusnih garažnih rokera- The Pontiacs. Oni su ovaj nastup iskoristili za malu promociju nekih novih stvari kojima su zagrijali okupljene. Nakon njih došao je red na čakavske emo-pankere Burning Nicola, a zatim i na uvijek dobro raspoloženu ekipu iz benda Krešo i Kisele kiše. O njima više nije ni potrebno puno pisati jer se već sve zna, jedino je bitno spomenuti da imaju dobre nove stvari. Prije nastupa najzvučnijeg imena ovogodišnjeg izdanja festivala, nastupili su još Windfuckersi.

Festival je svojim vrlo dobrim i odlično prihvaćenim nastupom zatvorila vesela četvorka iz Zadra, koja je popularnost u Rijeci stekla ponajviše zahvaljujući pjesmi Ajme meni, nije mi dobro. Radi se, naravno, o bendu Sexymotherfuckers, a osim dvije verzije već spomenute pjesme izveli su i ostale stvari s prvijenca od kojih kvalitetom odskače pjesma Trajekt kojom su zatvorili odličan vikend u Place-u.

Program ovogodišnjeg izdanja festivala Krik se nastavlja do 4.12.

Miran Milić

Objavljeno 02.12.2010.

Vremeplov

Stratocaster pokriva svu paletu ljudskih emocija a tremolo ti omogućava da učiniš sve... možeš pogoditi svaku notu ljudskog roda.
Jeff Beck