Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Liburnia Jazz : 8. Jazz ExTempore

Liburnia Jazz : 8. Jazz ExTempore Udruga Liburnia Jazz koja već devet godina organizira multikulturalni projekt Jazz Ex Tempore, ove godine čini veliki korak naprijed.

Projekt koji svoju koncepciju temelji na tzv. fusionu - ”sudaru” različitih kultura i glazbenih stilova, s ovogodišnjim se izdanjem želi vratiti na sam izvor takve glazbe. A ako se upitamo tko je otac fusiona, odgovor je samo jedan - Joe Zawinul.

Joe Zawinul je s Weather Reportom i Zawinul Syndicate-om bio istovremeno i slavljen i kuđen kao rodonačelnik fusiona, glazbene fuzije koja je privlačila mladu publiku i odbijala jazz puriste. Upravo njegovo djelo je ove godine Jazz Ex Tempore uzeo kao zvijezdu vodilju.

Udruga Liburnia Jazz je posebno vezana za Joea Zawinula, a opatijska publika se s radošću sjeća Liburnia Jazz Festivala 2005. kada je Syndicate održao jedan od najboljih koncerata uopće. Osim toga, njegov sin Erich Zawinul je dugogodišnji prijatelj i od samih početaka stalni suradnik Udruge.

U projektu učestvuju glazbenici iz Sjedinjenih Američkih Država, Indije i Francuske, članovi Zawinul Legacy Banda. Svi su dio selekcije odabranih glazbenika iz Weather Reporta ili Syndicate-a koji su sa Zawinulom svirali u različitim vremenskim razdobljima tako da je sačuvan i koncept ”blind date-a” koji je karakterističan za Jazz Ex Tempore projekt.

Jazz Ex Tempore ove godine ima čast ugostiti Joevog osobnog protegea Scotta Kinseya (Tribal Tech, autor glazbe za Oceanovih 11,12 i 13), Mikea Bakera (dugogodišnji producent i bubnjar Whitney Houston), Roberta (Bobby) Thomasa Jr. (udaraljkaš u Pastoriusovom bandu Word of Mouth), Hadriena Ferauda (basist Chick Coree, John McLaughlina, aranžer i producent Bireli Lagrena),Katissa Buckinghama (virtuozni flautist /saksofonist).

Posebno za ovu prigodu, Zawinul Legacy Band će odsvirati i autorske obrade hrvatskih tradicionalnih pjesama, uz Elvisa Stanića i Albu Nacinovich.

I ove godine će gostujući glazbenici održati radionice, tzv. otvorene jazz talk-ove posvećene životu i djelu Joea Zawinula, vlastitom glazbenom putu i osobnim iskustvima.

Radionice (03. i 04.11.) će se održavati u opatijskoj Vili Antonio od 20.00, a kruna ovogodišnjeg Projekta - završni koncert - će biti 05.11. u Zlatnoj dvorani hotela Imperijal, s početkom u 21.00.

Ulaznice za završni koncert mogu se kupiti u Festivalu Opatija i Dallas Music Shopu, te sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 70,00 kn, dok je sudjelovanje na radionicama slobodno i potpuno besplatno.

Objavljeno 22.10.2013.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens