Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Liburnia Jazz : 8. Jazz ExTempore

Liburnia Jazz : 8. Jazz ExTempore Udruga Liburnia Jazz koja već devet godina organizira multikulturalni projekt Jazz Ex Tempore, ove godine čini veliki korak naprijed.

Projekt koji svoju koncepciju temelji na tzv. fusionu - ”sudaru” različitih kultura i glazbenih stilova, s ovogodišnjim se izdanjem želi vratiti na sam izvor takve glazbe. A ako se upitamo tko je otac fusiona, odgovor je samo jedan - Joe Zawinul.

Joe Zawinul je s Weather Reportom i Zawinul Syndicate-om bio istovremeno i slavljen i kuđen kao rodonačelnik fusiona, glazbene fuzije koja je privlačila mladu publiku i odbijala jazz puriste. Upravo njegovo djelo je ove godine Jazz Ex Tempore uzeo kao zvijezdu vodilju.

Udruga Liburnia Jazz je posebno vezana za Joea Zawinula, a opatijska publika se s radošću sjeća Liburnia Jazz Festivala 2005. kada je Syndicate održao jedan od najboljih koncerata uopće. Osim toga, njegov sin Erich Zawinul je dugogodišnji prijatelj i od samih početaka stalni suradnik Udruge.

U projektu učestvuju glazbenici iz Sjedinjenih Američkih Država, Indije i Francuske, članovi Zawinul Legacy Banda. Svi su dio selekcije odabranih glazbenika iz Weather Reporta ili Syndicate-a koji su sa Zawinulom svirali u različitim vremenskim razdobljima tako da je sačuvan i koncept ”blind date-a” koji je karakterističan za Jazz Ex Tempore projekt.

Jazz Ex Tempore ove godine ima čast ugostiti Joevog osobnog protegea Scotta Kinseya (Tribal Tech, autor glazbe za Oceanovih 11,12 i 13), Mikea Bakera (dugogodišnji producent i bubnjar Whitney Houston), Roberta (Bobby) Thomasa Jr. (udaraljkaš u Pastoriusovom bandu Word of Mouth), Hadriena Ferauda (basist Chick Coree, John McLaughlina, aranžer i producent Bireli Lagrena),Katissa Buckinghama (virtuozni flautist /saksofonist).

Posebno za ovu prigodu, Zawinul Legacy Band će odsvirati i autorske obrade hrvatskih tradicionalnih pjesama, uz Elvisa Stanića i Albu Nacinovich.

I ove godine će gostujući glazbenici održati radionice, tzv. otvorene jazz talk-ove posvećene životu i djelu Joea Zawinula, vlastitom glazbenom putu i osobnim iskustvima.

Radionice (03. i 04.11.) će se održavati u opatijskoj Vili Antonio od 20.00, a kruna ovogodišnjeg Projekta - završni koncert - će biti 05.11. u Zlatnoj dvorani hotela Imperijal, s početkom u 21.00.

Ulaznice za završni koncert mogu se kupiti u Festivalu Opatija i Dallas Music Shopu, te sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 70,00 kn, dok je sudjelovanje na radionicama slobodno i potpuno besplatno.

Objavljeno 22.10.2013.

Vremeplov

Glazba je dio tradicije i umjetnosti, a ne dio biznisa.
Sandor Szabo, mađarski gitarist