Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Listopad u Tunelu!

Listopad u Tunelu!U nastavku vam donosimo koncertni program koji nudi riječki jazz klub Tunel za mjesec listopad.

Četvrtak, 07.10. - Galler/Borovec/Puhovski Trio - Poznati i priznati hrvatski jazz instrumentalisti i radnici te prijatelji Tunela - Hrvoje Galler (klavir), Saša Borovec (kontrabas) i Berislav Puhovski (bubnjevi) - za još jednu večer afirmacije domaćeg jazza. Početak u 21:30, ulaz slobodan.

Utorak, 12.10 - Studio Maraton Showcase - polaznici glazbene radionice Studija Maraton kojeg vodi riječki glazbenik, pjesmopisac i producent Olja Dešić dolaze u Tunel kako bi demonstrirati apsorbirano znanje i skupili ponešto iskustva. Program počinje u 21:00, a ulaz će se naplaćivati 15 kuna.

Četvrtak, 14.10. - Seaside Quartet - Ideja o osnivanju Seaside Quarteta rođena je na Koruškom pokrajinskom konzervatoriju u Klagenfurtu, kamo su obrazuju naši mladi riječki jazz perspektivci Bruno Mičetić (gitara) i Zvjezdan Ružić (klavijature). Okosnicu benda, koji njeguje klasični bebop izričaj, čine upravo oni dok im leđa drži čvrsta i iskusna ritam sekcija u sastavu Goran Rukavina na kontrabasu i Ratko Divjak na bubnjevima. Iako spada u kategoriju domaćih jazz instrumentalista mlađe generacije, Goran Rukavina iza sebe već sada ima mnoštvo iskustva i referenci. Kontrabas odnosno električni bass izučio je na studiju u Grazu, dvostruki je dobitnik nagrade Status, studijski je glazbenik te član grupa Elvis Stanića, Branimira Gazdika kao i satava Satellite. Ratko Divjak s druge strane je apsolutna legenda i vrlo važna figura u glazbenoj povijesti bivše nam države čiji je četrdesetogodišnji rad nemoguće adekvatno predstaviti u nekoliko redaka reklamnog teksta. Čovjek bez čijeg je spominjanja priču o zlatnim trenucima ’’ex Yu’’ jazza, soula, funka pa i popa te rocka jednostavno nemoguće ispričati. Početak koncerta ove više nego zanimljive kombinacije mladosti i iskustva zakazan je za 21:30. Ulaz je slobodan!


Subota, 16.10. - Smeđi Šećer uživo - Tunel je, dakle, i u novoj sezoni rezidencija gospodina Smeđeg Šećera. To znači da stari svodnik svake treće subote u mjesecu radi što god hoće. Za posjetitelje to uglavnom podrazumjeva dobru zabavu i ples do iznemoglosti uz autentični funk, soul, blues i jazz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Start 22.30, ulaz slobodan.


Subota, 30.10. - Sane - Posljednji put kada smo najavljivali gostovanje zagrebačke grupe Sane u Tunelu spominjali smo njihov legendarni album prvijenac iz 1998. godine i činjenicu da su se okolnosti od tada, što se benda i njihove glazbe tiče, nekoliko puta drastično mjenjale. Spomenuli smo da grupu Sane danas čine Nikola Marjanović (vokal/gitara), Stjepan Krznarić (bas/volkal) i Thomas Balaž (bubnjevi) te da bend u ovoj postavi zvuči jednostavnije, tečnije, čvršće i zrelije no ikad. Isto tako, spominjali smo i činjenicu da rade na albumu koji bi ubrzo trebali izbaciti pod okriljem Menarta. Ništa se nije promijenilo. Jedino će grupa Sane prije nego što konačno izbaci novi album još jednom nastupiti u Tunelu. Početak u 21:30, ulaz slobodan.

+
Blues Jam Session ponedjeljkom i Jazz Jam Session srijedom

Objavljeno 06.10.2010.

Vremeplov

Oduvijek sam znao da sam zvijezda, a sada izgleda da se ostatak svijeta slaže samnom.
Freddie Mercury (Queen)