Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ludi provod u prepunom Palachu uz The Shamrock i Belfast Food

Ludi provod u prepunom Palachu uz The Shamrock i Belfast FoodU petak 18.03.2011. se u Palachu održao koncert The Shamrocka i Belfast Fooda povodom St. Patrick’s vikenda.

Oko deset i pol na pozornicu su izašli članovi grupe The Shamrock. Iako je običaj da „predgrupa“ ne popuni koncertnu prostoriju, čim je ovaj mladi bend počeo svirati, tražila se karta više. Već s prvom pjesmom, publika je opremljena pivom i dobrim raspoloženjem pratila grupu pjevajući „What will we do with a drunken sailor? What will we do with a drunken sailor; early in the morning?“

Nikada do sad nisam bila na koncertu relativno novih glazbenika koji su tako brzo stvorili „domaću“ atmosferu. Podsjećala je na scene iz irskih filmova kada dođete u pub i s alkoholom u ruci zagrlite najbližu osobu sebi bez obzira znate li ju ili ne i zaplešete s njom dok nazdravljate, a ni sami ne znate čemu.

Znojna „rulja“ poludjela je i na ritamski uvod hita „Fuck the British Army“. Damir Markotić (pjevač, banjo) potaknuo je većinu prisutnih na pogo. Trijezni, polupijani i pijani alternativci padali su po podu, gurali se i derali koliko ih grla nose.

Tijekom čitavog nastupa bilo je teško odrediti tko se bolje zabavlja, izvođači ili posjetitelji koji su ih došli slušati.

Bend je izveo šesnaest pjesama među kojima su: „Mara“, „Oda Dubravi“ „Novi Dom“ i „Moja Raka“.

Kraj njihovog performansa popraćen je povicima: „Hoćemo još!“. Na žalost, nakon otprilike sat i petnaest minuta, The Shamrock je završio nastup.

Postava koju čine: Damir Markotić (vokal, banjo), Filip Mikić (gitara, back vokal), Paul Markotić (bubnjevi), Sandi Harapin (bass, back vokal), Anamarija Martinčić (violina, back vokal) i Hrvoje Pitlović (blok flauta, back vokal) čini se kao formula za uspješan glazbeni sastav. Njihova muzika je izvrsna, a atmosfera na koncertima neponovljiva.

Nakon kratke pauze stage su preuzeli riječki Irci i veterani, Belfast Food. Vrlo uspješni i poznati glazbenici koji niz godina kreiraju ne samo riječku, već i hrvatsku glazbenu scenu.

Atmosferu su doveli do usijanja. U prepunom prostoru kultnog kluba nedostajalo je zraka, ali ne i dobrog raspoloženja. Erik Malnar (vokal, gitara, banjo) je oduševljenom auditoriju bez ikakvih kompleksa izveo nedorečeni striptiz i već zagrijanu publiku naveo na ludilo. U divljem pogu ljudima su iz ruku ispadale čaše, boce, mobiteli i novčanici, ali nikoga nije bilo briga.

Važan je bio samo dobar provod. Na prste jedne ruke mogle su se nabrojati osobe koje nisu znale riječi njihovih hitova poput: „Usne od meda“, „Van iz grada“ i „Mate i Matilda“. Posebna je bila izvedba pjesme „Bugger Off“, jer je publika, na zahtjev pjevača zborski otpjevala refren: „Fuck off!“.

Oni su jedan od onih bendova zbog kojih ćete prevaliti kilometre da biste ih čuli.

Večer su završili bisom na kojem su između ostalih izveli i pjesme „Da si tu“ i „Jutarnja erekcija“.

Bila je to nezaboravna noć. Tko nije bio može samo žaliti. Vrhunski provod uz odlične bendove domaćin je začinio jeftinom cugom i slasnim perecima.

Ivana Prica

Objavljeno 20.03.2011.

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix