Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Matija i Lu Dedić na Krk Etno Festu

Matija i Lu Dedić na Krk Etno FestuPredivni ambijent Frankopanskog kaštela na otoku Kru domaćin je još jednog izdanja Krk Etno Fest: Pul Kaštela. (Foto: S. Šantak)

Program će se održati u dva dana, 16. i 18.05. u kombinaciji predavanja i koncertnih nastupa koje spremaju Matija i Lu Dedić, Adam Semijalac i Fige te Balkan Zoo& Nina Ćorić.

Po četvrti put Distune promotion i Kreativni Krk dovode ekskluzivne nastupe renomiranih glazbenih gostiju pod okriljem programa Krk Etno Fest: Pul Kaštela u jedinstvenom ambijentu Frankopanskog kaštela. Ovogodišnje izdanje uključuje i predavanje na temu ”Svijet sopila i kantura”.

U četvrtak, 16.05. u prostoru kina Krk svi zainteresirani mogu poslušati zanimljivo predavanje pod nazivom: “Svijet sopila i kantura”. Predavač je Marijan Orlić Senkić - čuvar zvuka otoka Krka. Gospodin Orlić Senkić je prošlogodišnji dobitnik titule osoba godine na otoku Krka i dobro znano lice i izvan granica samog otoka. Spomenuti otočni sopac, kantur, graditelj sopela, a posljednjih godina i učitelj njihove svirke kao i domaćeg kanta i dalje aktivan i s velikim entuazijazmom prenosi svoje znanje s generacije na generaciju.

Jednom rječju jedinstvena prilika za upoznati i otkriti sve čari drevnog instruementa i zaštitnog znaka otoka kad je riječ o tradiciji: sopile.
Ulaz je slobodan.

Drugog dana festivala, u subotu 18.5. očekuje nas cjelovečernji koncert iznimnih autora i autorica koji se svojim izričajem uklapaju u programsku shemu festivala. Premijerno na Krk dolazi Matija Dedić u društvu svoje kćerke Lu. Publika može očekivati jedinstven repertoar skladbi u solo izvedbi, ali i duetu, a koje potpisuje velikan Arsen Dedić.

Jedan od albuma koji je obilježio prošlu godinu je svakako i ”Ode dite” blues virtuoza Adama Semijalca. Adam dolazi na Krk u posebnom aranžmanu, zajedno s članicama zadarskog zbora Fige s kojima će izvesti hvaljeni album u cijelosti.

Koncertna večer zaokružuje sa još jednim premijernim nastupm na Krku; Balkan Zoo & Nina Čorić. Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Iskusni glazbenici iza kojih je hvaljeni zadnji album ”Recylce”, rekli bi napokon dolaze i na otok Krk.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura dostupne su preko sustava Entrio i u Dallas music shop Rijeka, a na dan koncerta cijena im iznosi 15 eura.

Napomena: u slučaju nepovoljnog vremena koncertni program se prebacuje u kino Krk, a broj ulaznica je ograničen na 100

Objavljeno 11.05.2024.

Vremeplov

Ako je glazba hrana ljubavi, svirajte.
Shakespeare