Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Metafizičko putovanje usidrenog broda Vave Simcicha

Metafizičko putovanje usidrenog broda Vave SimcichaU kasnim večernjim satima četvrtka, 5. lipnja, na riječkom brodu Arca Fiumana u prigodno neformalnoj i opuštenoj atmosferi održana je promocija novog konceptualnog albuma Vave Simcicha nazvanog ”Soundtrack”. Radi se o jedinstvenom glazbeno-literarnom izdanju, prvom takve vrste u Hrvatskoj, što Simcicha upisuje na kartu rijetkih svjetskih raritetnih izdanja - bogato opremljenog, grafički savršenog i što je najvažnije, sadržajno višeslojnog metafizičkog ”putopisa” ispisanog perom i gitarama samog autora.

Nepretenciozno live predstavljanje albuma i novele ”Lanterna iskopanog oka” objavljenih u limitiranoj ponudi od gotovo kolekcionarskih 300 primjeraka, okupilo je na Arci Fiumani raznoliko društvo sačinjeno od tristotinjak znatiželjnika, glazbenika, novinara, kao i Vavinih suradnika i prijatelja. U publici su se našli Zlatan Stipišić Gibonni, Damir Urban koji je s Vavom otpjevao Lauferov prošlogodišnji hit ”Jezik otkinutih ruža”, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, poznati arhitekt Idis Turato, Zoran Prodanović iz Leta3, Zoran Štajdohar Zoff iz Grča, bračni par Čabrijan iz Parafa, direktor Hartera festivala Ivan Šarar, Enver Krivac iz Katapulta, Dražen Zima sa Svid radija, Damir Čargonja - nekadašnji voditelj Palacha i druga manje-više dobro znana gradska glazbena i kulturna imena.

Vava je u ambijentalnom solo izdanju predstavio ”Soundtrack” uglavnom kroz instrumentalne ”putopisne” skladbe adresirane na Island, New York, Rim, Kamčatku, Nazcu, Atacamu, Berlin i Tristan da Cunhauz, uz tek povremenu pomoć nenametljivih recitala u izvedbi popularnog riječkog glumca Alena Liverića i pozadinsku zvučnu kulisu koju je gradio Matej Zec (Let3, Morso). Na samom kraju promocije prikazan je i vrlo zanimljiv crno-bijeli video uradak inspiriran nekadašnjom Rijekom, koji su, kao i sam Simcichev nastup, okupljeni nagradili glasnim aplauzom i ovacijama.

Iako je i sam duhovitim outfitom skrenuo pažnju na nepotrebnost česte opaske ex-Laufer, album ”Soundtrack” ponajbolje potvrđuje tezu da je Vava svojim post-Laufer radovima zaslužio prepoznatljivost van svojih gitarističkih dosega unutar kataloga popularne rock grupe. Sudeći prema sinoćnjim reakcijama kolega glazbenika i dijela medija ”ne gine mu” sljedeće godine koji Porin, Status ili Zlatna Koogla za fenomenalni ”Soundtrack”.

Hvale je vrijedan i potez diskografske kuće Dallas records što su se odlučili podržati ovakav nekomercijalan umjetnički projekt neobičnog karaktera i limitirane naklade.

Robert Paulić

Objavljeno 06.06.2008.

Vremeplov

Sve je u rukama. Da bi ste dobili zvuk koji želite, morate točno znati gdje dodirnuti žice i točno koliki pritisak upotrebiti. Morate naučiti to osjetiti. U tom slučaju bas govori.
Jaco Pastorius