Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagrađivani filmovi u Art-kinu Croatia

Nagrađivani filmovi u Art-kinu CroatiaU prvom dijelu riječke Filmomanije gledatelji mogu pogledati četiri izvanredna i nagrađivana filmska naslova. MAXtv Filmomanija se otvara filmom ’Danak anđelima’, nagrađenog na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, nastavlja izraelskim kandidatom za nagradu Oscar - dramom ’Fusnota’, ali i neobičnom portugalskom crno-bijelom dramom ’Tabu’, nagrađenom na Berlinaleu. Tijekom prvih dana riječke filmomanije gledati ćemo i Seana Penna, koji u ulozi ostarjelog rokera, putuje Amerikom kako bi nastavio očevu opsesiju.

MAXtv Filmomaniju, šestu po redu, u Art-kinu Croatia otvaramo u ponedjeljak, 15.10.2012. u 20:00, novim filmom društveno angažiranog britanskog redatelja Kena Loacha. Crnohumorna drama ’Danak anđelima’ prati glavnog protagonista Robbija koji, poskrivećki, odlazi u rodilište posjetiti svoju mladu djevojku Leonie i prvi put vidjeti njihovog, tek rođenog, sina. Preplavljen emocijama i trenutkom, Robbie odlučuje da njegov sin nikada neće imati tragičan i težak život kakav je on imao. Izbjegavši zatvorsku kaznu, sudbina, na trenutak, mijenja svoj tijek u korist Robbija koji otkriva svoj skriveni talent - ima ’nos’ za viski... ’Danak anđelima’ oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta, a visoko je ocijenjen na brojnim filmskim web stranicama. Ove je godine Kena Loacha nagradio i žiri prestižnog filmskog festivala u Cannesu.

’Fusnota’, priča o velikom rivalstvu između oca i sina, obojice ekscentričnih profesora pri Sveučilištu u Jeruzalemu, dovodi njihov odnos do apsurda. Sin je gotovo ovisan o priznanjima koja nudi Akademija dok je otac tvrdoglavi purist kojemu je, naizgled, cijela ta znanstvena elita odbojna, iako je duboko u sebi ipak željan priznanja. Najprestižnija izraelska nacionalna nagrada nosi ove godine nosi prezime Shkolnik, no greškom zovu oca – što će dodatno uzdrmati odnosi između već otuđenih oca i sina... Uz brojne druge nagrade, ’Fusnota’ je ove godine bio službeni izraelski kandidat za nagradu Oscar.

Drama Miguela Gomesa, ’Tabu’, ljubavna je priča ispričana u dva dijela. Kreće se između suvremenog Portugala, kolonizirane Afrike i snova, ali i između sjećanja, opsesije i zabranjene romanse. Nakon smrti temperamentne starice, njezini susjedi s kata upoznaju se s njezinom prošlosti, ljubavi i zločinu u Africi... ’Tabu’, sniman u crno-bijeloj tehnici, nagrađen je na ovogodišnjem Berlinaleu, a već slovi za art favorita.

Cheyenne (Sean Penn) bivša je rock zvijezda, a iako mu je već 50 godina, on još uvijek nosi rokersku odjeću i živi takvim životom u Dublinu. Saznavši da mu je otac bolestan, Cheyenne odlazi u New York… ’Ovo mora biti pravo mjesto’, prema pjesmi Talking Headsa, novi je film nagrađivanog talijanskog redatelja Paola Sorrentina. Film je nagrađivan na talijanskim filmskim festivalima te prošle godine u Cannesu.

Objavljeno 15.10.2012.

Vremeplov

Ne možete vječno biti spasitelji rocka - dođe netko drugi i preuzme zastavu, barem u očima medija.
Mike Gibson (Godfathers)