Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagrađivani filmovi u Art-kinu Croatia

Nagrađivani filmovi u Art-kinu CroatiaU prvom dijelu riječke Filmomanije gledatelji mogu pogledati četiri izvanredna i nagrađivana filmska naslova. MAXtv Filmomanija se otvara filmom ’Danak anđelima’, nagrađenog na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, nastavlja izraelskim kandidatom za nagradu Oscar - dramom ’Fusnota’, ali i neobičnom portugalskom crno-bijelom dramom ’Tabu’, nagrađenom na Berlinaleu. Tijekom prvih dana riječke filmomanije gledati ćemo i Seana Penna, koji u ulozi ostarjelog rokera, putuje Amerikom kako bi nastavio očevu opsesiju.

MAXtv Filmomaniju, šestu po redu, u Art-kinu Croatia otvaramo u ponedjeljak, 15.10.2012. u 20:00, novim filmom društveno angažiranog britanskog redatelja Kena Loacha. Crnohumorna drama ’Danak anđelima’ prati glavnog protagonista Robbija koji, poskrivećki, odlazi u rodilište posjetiti svoju mladu djevojku Leonie i prvi put vidjeti njihovog, tek rođenog, sina. Preplavljen emocijama i trenutkom, Robbie odlučuje da njegov sin nikada neće imati tragičan i težak život kakav je on imao. Izbjegavši zatvorsku kaznu, sudbina, na trenutak, mijenja svoj tijek u korist Robbija koji otkriva svoj skriveni talent - ima ’nos’ za viski... ’Danak anđelima’ oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta, a visoko je ocijenjen na brojnim filmskim web stranicama. Ove je godine Kena Loacha nagradio i žiri prestižnog filmskog festivala u Cannesu.

’Fusnota’, priča o velikom rivalstvu između oca i sina, obojice ekscentričnih profesora pri Sveučilištu u Jeruzalemu, dovodi njihov odnos do apsurda. Sin je gotovo ovisan o priznanjima koja nudi Akademija dok je otac tvrdoglavi purist kojemu je, naizgled, cijela ta znanstvena elita odbojna, iako je duboko u sebi ipak željan priznanja. Najprestižnija izraelska nacionalna nagrada nosi ove godine nosi prezime Shkolnik, no greškom zovu oca – što će dodatno uzdrmati odnosi između već otuđenih oca i sina... Uz brojne druge nagrade, ’Fusnota’ je ove godine bio službeni izraelski kandidat za nagradu Oscar.

Drama Miguela Gomesa, ’Tabu’, ljubavna je priča ispričana u dva dijela. Kreće se između suvremenog Portugala, kolonizirane Afrike i snova, ali i između sjećanja, opsesije i zabranjene romanse. Nakon smrti temperamentne starice, njezini susjedi s kata upoznaju se s njezinom prošlosti, ljubavi i zločinu u Africi... ’Tabu’, sniman u crno-bijeloj tehnici, nagrađen je na ovogodišnjem Berlinaleu, a već slovi za art favorita.

Cheyenne (Sean Penn) bivša je rock zvijezda, a iako mu je već 50 godina, on još uvijek nosi rokersku odjeću i živi takvim životom u Dublinu. Saznavši da mu je otac bolestan, Cheyenne odlazi u New York… ’Ovo mora biti pravo mjesto’, prema pjesmi Talking Headsa, novi je film nagrađivanog talijanskog redatelja Paola Sorrentina. Film je nagrađivan na talijanskim filmskim festivalima te prošle godine u Cannesu.

Objavljeno 15.10.2012.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com