Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nenad Bach očarao publiku u Lisinskom

Nenad Bach očarao publiku u Lisinskom30.11. u 20:00 sati u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu održan je koncert za pamćenje poznatog glazbenika i promotora Hrvatske u svijetu, Nenada Bacha i prijatelja.

’’Vrhunski umjetnički doživljaj u „Lisinskom“.Humanitarni koncert za napuštenu djecu iz Nazorove. Nenad Bach s hrvatskom dušom i američkom putovnicom, sa svojim bandom i gostima u izvanrednoj svirci, dva sata na pozornici velike dvorane. Publika oduševljena, kao i ja i moja supruga Ana. Red rocka, red stihova, pjesme, poruka i plesa-uglavnom, univerzalne ljubavne teme. Emotivnom pjesmom „Vukovar“ u engleskoj verziji i čudesnoj izvedbi, uz pomoć klape Sinj, dignuo je Bach publiku na noge. Priznaje kasnije da je pjesmu Vukovar otpjevao nakon sto puta probe. Jednostavno, nije mogao, glas ga je izdao. Dok se Vukovar nije punom snagom u njegovu srcu probudio.

Nenad, krhak kao proljetna biljka,kao maslačak rascvjetan iznad trave, blijeda lica, s puno duše i ljubavi vlada pozornicom uz izvrsnu svirku svoga američkog banda. U prepoznatljivom crnom šeširu i u košulji koju mu je šivala majka, s gitarom na ramenu i prstima na tipkama klavira ispisuje povijest ljubavi i života između SAD-a i Hrvatske.

Njegovi gosti, mladi Marko Tolja iz Rijeke i zabavni Miroslav Škoro iz slavonske ravnice, bili su počašćeni pozivom. Radojka Šverko bolja od mnogih svjetskih diva, a klapa Sinj „Gospe sinjska-čudo svita“, odlično se sljubila s Bachovim rockom.Uostalom, zajedno su nastupali i u SAD-u. Fantastični Arsen Dedić, najbolji hrvatski glazbenik-pjesnik i najbolji pjesnik-glazbenik, u pratnji klape Sinj, izvodi besmrtnog Ujevića.

Koncertom, glazbom i ljubavlju Nenad Bach je bacio kamenčić kulture u duboko more Jadransko, koje se stapa sa svim morima svijeta. Između glazbenih brojeva, taj veliki umjetnik i dobri čovjek govori: svjetski mir je moguće ostvariti u sat vremena, nasilje na planetu je nepotrebno i moguće ga je izbjeći ako budemo više željni ljubavi.

Nenadu Bachu život je glazba i pjesma. Ljudskošću, glazbom, stihovima i osmijehom ohrabrue tužne ljude. Domovinom je ushićen i opčinjen. Hrvatska mu je tamo gdje mu je ljubav, u korjenima, u zavičaju. Tamo gdje su mu djeca. Njegovi Ivo, Ana i Lea vratili su se iz SAD-a u Hrvatsku studirati medicinu i veterinu. U društvu svojih prijateljica i prijatelja sa svih strana svijeta, ponosni na oca, uživali su u koncertu.

Nenad Bach, začudan i znatiželjan, čovjek kreacije, ljepote i dobrote, Hrvatsku ljubi tako da ne traži ništa zauzvrat. On je zaista najbolji hrvatski ambasador umjetnosti i kulture u SAD-u.
Poslije snažnog, dirljivog i dojmljivog koncerta, u društvu vrsnog hrvatskog dramatičara, svjetski poznatog i priznatog Mire Gavrana i njegove supruge Mladene, sjajne glumice i redateljice, Ana i ja grlimo Nenada Bacha, od srca mu čestitamo na uspostavi jedinstvenog glazbnog i kulturnog mosta ljubavi između SAD-a i Hrvatske, između svih ljudi ovoga svijeta.
Nenad Bach, jednostavni filozof života, umjetik glazbe i riječi, lučonoša svijetla i dobrote. neumorno skuplja i umrežava izvrsne i vrijedne hrvatske ljude širom svijeta. Ta virtualna hrvatska snaga na Bachovoj elektronskoj stranici, već sutra može postati stvarna razvojna snaga nove Hrvatske. Za takvo što potrebni su emocija, ljubav, kreacija, poduzetnički duh, znanje i domovinske vibracije srca.

Oduševljeni Bachovom glazbom, koja spaja svijetove, nebo i zvijezdu sjevernjaču, pozdravljamo se s Nenadom Bachom, svjetskim glazbenim putnikom ljubavi i nade citirajući njegovu poruku“mir i ljubav su nam jedino potrebni, iz ljepote nastaje dobrota, iz dobrote, istina“.

Doviđenja Nenade, slušat ćemo tvoju glazbu, koja spaja ljudsko, zemaljsko i božansko, nazvati te telefonom ili razmjeniti e-mail poruke. Čekamo čudesnu simfoniju pobjede čovječnosti i tvoj novi koncert u Domovini.

Hvala ti veliki umjetniče i dobri čovječe.’’ - Branimir Bilić/esej iz knjge u pripremi

’’Za mene je ovaj koncert u Lisinskom bio posebni doživljaj. Moji American Boys su oduševljeni Hrvatskom, ljudima, kulturi i sigurno će prepričavati još dugo ova tri dana u Zagrebu. Ja nastavljam svoj ”Rock with soul” misiju kako ovim koncertom tako i promocijom albuma Everything is Forever. Zahvalni smo Hrvatskoj publici na tako emotivnom prijemu i nadamo se doći ponovno. Želja svih u bandu je izvesti skladbu Vukovar u Vukovaru.’’ – Nenad Bach

Objavljeno 05.12.2012.

Vremeplov

Moje ime nije neka velika fora. Nema nikakvo značenje. Pokušavao sam dugo otarasiti se tereta mita o Bob Dylanu.Bob Dylan