Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Otvoren 30. Ri Rock festival

Otvoren 30. Ri Rock festivalŠto drugo reći nego da početak točno u 20.00 sati znači početak u 20.00 sati. Zato u startu žalimo što nismo čule Drunk 24/7 koji su prema mišljenju one nekolicine nadobudnih koji su u ”Palach” stupili sa prvim zvucima glazbe prilično dobro otvorili 30. Ri Rock.

Dalje je slijedila grupa Kult za koju smo prvi put čule, ali nakon večerašnjeg nastupa mislimo da ćemo nastaviti pratiti njihov razvoj iako su još mladi, ali ako se održe moglo bi tu biti kruha. Što se tiče grupe Breakdown bilo je lijepo vidjeti kako i mi cure možemo i znamo svirati ništa slabije od dečkiju. To nas je podsjetilo na naše neostvarene snove da postanemo rock-zvijezde. Brzo smo skočile na šank i naručile pivu jer smo se morale spremiti za dvije grupe koje znamo već od prije, a ako dodamo pokoji komentar više o njima to nikako nije samo zbog lokalpatriotizma već i stoga što su ŠTBK punkeri do srži kakve majke ne bi poželjele svojim kćerima, a njihova svirka pokrenula je prvi pogo večeri. Kasno smo se sjetile da trebamo oprati tenisice.

No vratimo se na temu. Da, da -Windfuckersi... Dobro došla raznolikost kakva je uvijek dobrodošla. Natpis majice njihovogvokala rekao je sve: ”Klonirajmo janjetinu, a ne ovce”. ”Bilo je odlično, odaziv publike je stvarno fenomenalan” rekao je Sanjin Štanc, gitarist Windfuckersa čiji stil bi se mogao opisati kao progresivni seljački hard rock. Enpe i Monox dodali su još žestine ovom događaju koja je u potpunosti otkačila publiku, a Palach se počeo sve više puniti. Živjeli gosti.

Dopada nam se dapače, bio bi odgovor na transparent ”Sviđa vam se zar ne” koji su nosile predivne hostese drage nam Carmine Puttane. I to je bilo to - vrhunac, a sa lica publike smo mogle čitati tekstove pjesama koje same još nismo dobro znale. Žao nam je što nastup drugihgostiju ovogodišnjeg Ri Rocka Avlijanera nije dočekao veći polet i poznavanje rada od strane mlađe publike. Pa je tako je sedamnaestogodišnja Istra Silvie Bilanović koja je na svoj prvi Ri Rock došla s društvom iz razreda komentirala ”Prvi put sam ovdje, ovaj bend koji trenutačno svira ne poznajem. Inače mi je super, mislim da ću doći svake večeri”.

Do kraja večeri su još nastupili Xpanic, One more kill, Diamond Dust i Dark Realm. Palach se napunio. Posjetitelji su došli iz dva razloga, tražeći dobru zabavu neovisno o Festivalu te isključivo radi ovog događaja. ”Bendovi su stvarno odlični. Ne znam koji mi je ovo put da sam ovdje, ali uvijek se dobro zabavim. Jedino mi se čini da je ove godine publika nešto mlađa nego inače.” otkrila je Nadija Novak dugogodišnja posjetiteljica ovog Festivala.

Za kraj posebno želimo pohvaliti osoblje Palacha, jer u sva tri puta što smo posjetile ”mjesto gdje i kralj ide sam” bilo je toalet papira što je iz povijesti naših odlazaka na ovakva događanja prava rijetkost. U iščekivanju druge večeri ostaje nam zvonjava u ušima i bol u križima te pitanje u glavi nismo li prestare za sve ovo.(V.I.,M.Z.)

Objavljeno 06.12.2008.

Vremeplov

Stvarno ne znam ništa o glazbi.
Elvis Presley