Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Otvorene prijave za 13. Liburnia Film Festival

Otvorene prijave za 13. Liburnia Film FestivalOrganizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 13. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 25. do 29. kolovoza 2015. u lučici u Ičićima kraj Opatije.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2014. ili 2015. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji, ako je Hrvatska najkasnije druga koprodukcijska zemlja u nizu.

Organizatori će prihvatiti i filmove koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, ako producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala. U Regionalni program iznimno mogu biti izabrani i filmovi iz 2013. godine.

Natječaj je otvoren od 7. travnja do 7. lipnja 2015. a rezultati će biti poznati sredinom srpnja.

Prijave se vrše putem online PRIJAVNICE na web stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com.

Peteročlani međunarodni žiri LFF-a nagradit će najbolji film iz glavnog programa te najbolji regionalni film (filmovi autora i produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije).

Dodijelit će se i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a publika će kao i dosad izabrati svog favorita.

Nagradu za najbolju režiju dodjeljuje Institut dokumentarnog filma iz Praga, a nagradu za najbolji regionalni film Balkan Documentary Center iz Sofije.

Od prošle godine nagrada publike je novčana i sastoji se od donacija prikupljenih na internetu te tijekom festivala. Ukupan sakupljeni iznos udvostručit će LFF.

Liburnia Film Festival jedini je festival isključivo hrvatskog dokumentarnog filma na kojemu ’snage odmjeravaju’ najbolji dokumentarci snimljeni u protekle dvije godine. Prošle je godine festival posjetilo gotovo 4500 ljudi, a ostvarili smo i rekord po broju gostiju - bilo ih je više od 80. Osim autora filmova, organizatori LFF-a ciljano pozivaju selektore međunarodnih festivala, filmske kritičare i novinare, kako bi hrvatski filmovi dospjeli i na druga filmska platna i novinske stupce, poručili su organizatori Liburnije.

Prošle godine lučicu u Ičićima, uz domaće novinare, pohodili su novinari Cineeurope, Indiewirea, Radio Beograda i nekoliko regionalnih portala te selektori American Documentary Film Festivala, Bradford International Film Festivala, Kratkofila, Makedoxa, Slobodne zone, Underhillfesta i beogradskog Kratkog metra. Namjera nam je ove godine taj broj udvostručiti.

Objavljeno 14.04.2015.

Vremeplov

Pjesnička je tuga pregolema, pukne rima a rezerve nema...
Rambo Amadeus, svjetski mega car