Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pipsi na 12. Liburnia Film Festivalu

Pipsi na 12. Liburnia Film FestivaluU glazbenom programu 12. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma (26. – 30. 08. 2014., Ičići kraj Opatije, lučica) nastupit će jedan od najznačajnijih modernih hrvatskih bendova, Pips, chips and video clips, u subotu 30. 08. nakon dodjele nagrada.

Za Nulti dan 26. 08. organizatori su odabrali pazinski folk/etno/world music bend Veja a prve službene večeri festivala 27. 08. nastupit će riječki kantautor Iz@ Medošević s pratećim bendom. Svi nastupi počinju nakon projekcija filmova (oko ponoći), na glavnom stageu u lučici, i besplatni su.

Pips, chips and video clips jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni; istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni - pravi su primjer modernog pop sastava. Velika karijera ovog benda mogla se naslutiti već po prvom pojavljivanju u javnosti, 1992., kada je njihov nastupni singl, navijačka himna ”Dinamo ja volim” srušio sve rekorde slušanosti i postao neprikosnoveni hit godine.

Bend je prešao dug put od šaljive navijačke himne - put koji je preko sedam albuma i pet singlova vodio sve do izvrsnog posljednjeg albuma “Walt” iz 2013. U međuvremenu su, 10. travnja 2012., proslavili 20 godina.

Mediji su o ”Waltu” pisali od ”Pipsi su snimili svoje remek-djelo rocka za 21. stoljeće” do ”Ripperov povratak: Album koji miriše na Pipse iz slavnih dana - Album ’Walt’ je najizgledniji kandidat za domaći album godine i potencijalni konkurenti morat će se jako potruditi ako žele nadvisiti tako raspoložena Rippera” I zaista, ”Walt” je ovjenčan s čak 6 nominacija za ”Porina”, dobili su nagradu za najbolji rock album, a kritika album unisono proglašava za jedno od najznačajnijih diskografskih ostvarenja 2013. godine.

Nedavno su izdali i ”Akustični Walt”, najnovije DVD izdanje na kojem band akustičnim live verzijama ovjekovječuje sve songove s prošlogodišnjeg hvaljenog albuma.

Nastup na LFF-u bit će jedinstvena prilika za ljubitelje ovog benda koji će po prvi put na Liburniji pored ostalih moći čuti i pjesme s njihovog novog albuma.

Veja je folk/etno/world music band iz Pazina koji se uspješno poigrava s istarskom tradicionalnom muzikom i izvodi ju u novim, modernim aranžmanima, koristeći se pritom raznim instrumentima iz cijelog svijeta. Veja su: Goran Farkaš (vokal, mih, violina, gajde, kaval), Saša Farkaš (gitara, udaraljke, percussions), Marko Pernić (vokal, harmonika), Sebastijan Demark (bas gitara), Ljuban Rajić (cajon) i Marijan Jelenić (sound designer).

Iz@ Medošević, riječki kantautor, nekadašnji frontman grupa Avlijaneri i O.Š.Sulud III, gitarist, alter pjesnik i punk filozof, o kojem ne treba previše pričati i pisati, jer iza sebe ima ogromni ” Punk, Rock i Blues opus”, predstavlja pjesme s albuma u pripremi ”Granulo je sunce”.

Već smo imali prilike čuti nešto od materijala s albuma, poput pjesama ”Hollywooda niotkuda”, ” Djevojke bose” i ”Cure ispred Placea - a”, koje čine odličnu preporuku za predstojeći album.

Na nastupima Medošević koristi razna audio rješenja pa nas na otvorenju LFF-a očekuje originalan i zanimljiv koncert.

Objavljeno 21.08.2014.

Vremeplov

Moje ime nije neka velika fora. Nema nikakvo značenje. Pokušavao sam dugo otarasiti se tereta mita o Bob Dylanu.Bob Dylan