Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Povratak matorih pokvarenjaka

Povratak matorih pokvarenjakaNakon dvije godine izbivanja, u Rijeku se vratio i održao koncert jedan od najboljih i najdugoviječnih srpskih punk-rock bendova Atheist Rap. Koncert održan u Palachu ovog petka jedan je iz niza koncerata kojima obilježavaju dvadeset godina postojanja i promoviraju posljednji studijski album ’’Priče matorih pokvarenjaka’’.

Usprkos tome što promoviraju novi album, naglasak je ipak bio na pjesmama s njihovih ranijih albuma.

Nastup su otvorili pjesmama ’’Fatamorgana’’, ’’Ljubav’’ i ’’Rokvić Radivoje’’. Nakon njnih red je došao na prvu novu stvar ’’Surferska katakomba (Podnivo 2)’’, a na nju su odmah, logično, nadovezali pjesmu ’’Nivo’’. U nastavku su kombinirali stare dobro poznate pjesme s ponekom novom. Tako smo čuli ode legendarnim automobilima iz bivšeg DDR-a ’’Blu Trabant’’ i ’’Wartburg limuzina’’, zatim njnihov najveći hit ’’Dr. Pop’’. Pa ljubavne ’’Odlazim’’ i ’’Delfin’’, nogometne ’’Spritzer bojs’’ i ’’Uprava napolje’’. Odlične su bile ’’Godina kulture’’ i ’’Bluz južne pruge’’, inspirirane teškim počecima svakog benda.

Nastup su završili prigodnom pjesmom ’’Pesma za kraj’’. Stotinjak ljudi, koliko ih se u petak skupilo u Palachu, glasnim skandiranjem ih pozvalo na bis koji su Atheisti sa zadovoljstvom odsvirali, a publiku su posebno razveselili kad su odvirali ’’Narodnu pjesmu’’, riječkih Parafa. Osim nje izveli su ’’Car core’’, ’’Felicita’’, ’’Palija’’ i ’’Snajka’’, a dvosatni nastup završili su pjesmom ’’Grill 13’’.

Ovim koncertom, ali cijelom turnejom, Athesiti pokazuju da ne misle posustat i nakon 20 godina aktivnog sviranja i promjena postava. Osim za live nastupe mora ih se pohvalit što su novi album dali fanovima besplatno, a svi ga mogu skinut na njihovoj službenoj internet stranici. Ostaje jedino žal što na koncert nije došlo više ljudi, pogotovo što bend nema običaj često svirati u našim krajevima.

Miran Milić

Objavljeno 04.04.2010.

Vremeplov

Amerika me je naučila da se vratim na bazične vrijednosti rada. Osjećao sam da mogu pobijediti situaciju u koju sam stavljen, a na primarnom nivou osjećao sam da mogu razumjeti sve te ljude koji su bili radnici, čistači i dostavljači i da ih mogu gledati kao sebi ravne. Kada sam počeo dobivati redateljske poslove u serijama i na filmu, Amerika je osvijestila u meni ono što je tamo usko povezano, a to su vrijeme i novac.
Goran Gajić, redatelj