Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pozdrav Azri posljednji put u Stereu

Pozdrav Azri posljednji put u StereuKlub Stereo u subotu 23. 01. 2010. je, u jednom od poslijednjih koncerata, ugostio tribute bend Pozdrav Azri, predvođen Borisom Leinerom i Mišom Hrnjakom, članovima originalne postave Azre.

O samoj Azri više nije potrebno trošiti riječi jer je sve već dobro poznato, a valja samo napomenuti da ljubav i zaluđenost tim novovalnim bendom ne jenjava ni nakon više od dvadeset godina od izdavanja njihovog poslijednjeg albuma. Tako je i ove godine Stereo bio premalen za sve koji su htjeli još jednom pozdraviti Azru.

Nastup su otvorili pjesmama ’’Nemir ili strast’’, ’’Provedimo vikend zajedno’’ i ’’Fa,fa, fa’’. Već su tim stvarima najavili odličnu večer i podigli atmosferu, koja je tijekom nastupa jedino popuštala prilikom izvođenja nekih balada.

Bend je nastavio svirati hitove iz cijelog opusa benda pa su se tako na set listi našle ’’Lijepe žene’’, ’’Iggy Pop’’, ’’Kurvini sinovi’’, ’’Marina’’ i ostale. Kako su redali hitove tako su se za mikrofonom izmjenjivali Boris Leiner, Žan Marlot i Domagoj Vorberger.

Kao gost im se, već tradicionalno, pridružio Davorni Bogović, legeda hrvatskog novog vala. Jučer je između ostalih otpjevao jednu od poznatijih Azrinih pjesama ’’Krvava Meri’’.

Službenio dio koncerta su zavšili pjesmom ’’Odlazak u noć’’, ali to nije značilo da se više neće vračati jer ih je publika pozvala na bis. Na prvom bisu je bend odsvirao ’’Balkan’’ i ’’Užas je moja furka’’, dvije stvari bez kojih bi bio nezamisliv nastup bilo koje postave ovog benda. Drugi bis je bio rezerviran za prigodnu ’’Obrati pažnju na poslijednju stvar’’.

Ovim koncertom Rijeka je još jednom na lijep način pozdravila i odala počast ovom legendarnom bendu, a kako se čini bilo je to zadnji put u Stereo dvorani.

Miran Milić

Objavljeno 25.01.2010.

Vremeplov

To je laž da se ratovi vode u ime boga. Možda tako izgleda, ali uvijek iza toga stoje interesi otđjeni od ljudi. Politika velikih sila ili nešto slicno.


John Mclaughlin