Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvijenac Laufera reizdan na vinilu!

Prvijenac Laufera reizdan na vinilu!Od ovog tjedna ponovno je u prodaji debitantski album grupe Laufer, ’The Best Off’! Originalno je objavljen početkom 1994. godine i ovo mu je prvo reizdanje, ali ovoga puta – u vinilnoj verziji.

Klasična longplejka u izdanju Dallas Recordsa sadrži sve svima poznate hitove iz rane faze Laufera: ’Svijet za nas’, ’Moja voda’, ’Lopov Jack’, ’Dio tebe’, ’Ljubav kao heroin’, pa čak i divlju verziju prikladne ’Wild Thing’, klasika Chipa Taylora iz Troggsa.

Zanimljivo je da su Laufer na početku karijere sami, o vlastitom trošku, objavili dvije vinilne 7-inčne ploče, od kojih je jedan EP na 33 1/3 okretaja (s pjesmama ’Lopov Jack’, ’Moja voda’, ’Znam, znam, znam’ i ’Sve je laž’) realiziran u prosincu 1992., a sljedeći, klasični na 45 obrtaja, u lipnju 1993. I prva i druga ploča tiskane su u skromnoj tiraži od 200 komada i danas su izniman raritet!

Ovo novo vinilno izdanje je posebno redizajnirano - što je rad Dejana Kršića - zadržavši sve elemente originalnog CD izdanja: strip art work crtež Damira Urbana, tekstove ispisane njegovom rukom te fotografiju banda na naslovnici, na tragu psihodeličnih uradaka iz šezdesetih, snimljenu ispred ondašnjeg kluba Python, u parku Guvernerove palače u Rijeci. Na albumu su gostovali klavijaturist Vedran Križan, danas član Manofona i Fiumensa, saksofonist Mario Marolt, tadašnji član Miladojke Youneed, slovenska jazz pjevačica Mia Žnidarič, Alen Liverić te ljubljanski ženski zbor Katice, posebno primjetan na pjesmama Svijet za nas i Funkomatic.

’The Best Off’ Laufera je nastajao dugo vremena, od 1990. do kraja 1993., pa ne čudi što je na njemu troje producenata: Dragan Lukić, Predrag Trpkov i najvećim djelom Janez Križaj. Album je sniman u Splitu, Rijeci i Ljubljani. Grupu je odmah po objavljivanju EP-ija Lopov Jack napustio osnivač, gitarist Veselito Mudrinić, no njegov zvuk i svirka trajno su ostale zabilježene u četiri pjesme.

Posebno obljetničko limitrano izdanje albuma ’The Best Off’ Laufer, također u izdanju Dallas Recordsa, bit će dostupno i na CD-u početkom veljače sljedeće godine. No, i tamo nas čeka hrpa iznenađenja. Naime, u prodaji će se naći trostruki box set koji će, osim originalnog izdanja CD-a, sadržavati i bonus disk na kojem je zabilježen živi akustični nastup Laufera na Radio Rijeci, 28. studenog 1993. godine, te prava poslastica za fanove, DVD (nastao u suradnji s IRS artom i Danijelom Sorolom) sa snimkama nikad objavljenih živih nastupa s ljubljanskih Križanki i zagrebačkog Kulušića, te tri video spota nedostupna čak i na JuTjubu, ’Svijet za nas’, ’Lopov Jack’ i ’Znam, znam, znam’.

Box će uključivati i bogatu knjižicu s fotografijama od kojih mnoge nikada prije nisu ugledale svjetlo dana, te tzv. liner note poznatog hrvatskog glazbenog kritičara, Aleksandra Dragaša.
Laufer je djelovao od 1993. do 1996. godine u sastavu: Damir Urban (vokal), Ljubo Silić (bas gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Vlado Simčić Vava (gitara).

U očekivanju limitiranog trostrukog box seta upotpunite svoju glazbenu kolekciju 12-inčnim vinilom ’The Best Off’ Laufera, vinili se ionako vraćaju da ostanu!

Objavljeno 01.01.2010.

Vremeplov

Volim ”male” ljude i smatram da nikada ne treba ljude razlikovati prema tome tko što radi. Jednom sam se usred noći našao na pljusku sam s neispravnim autom. I odjednom su se stvorili djelatnici riječke Čistoće i pomogli mi odgurati auto. Nemojte nikada razlikovati ljude s obzirom na znanje ili titulu jer svi smo mi - samo ljudi.
Ljubo Kostić, riječki odvjetnik