Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvijenac Laufera reizdan na vinilu!

Prvijenac Laufera reizdan na vinilu!Od ovog tjedna ponovno je u prodaji debitantski album grupe Laufer, ’The Best Off’! Originalno je objavljen početkom 1994. godine i ovo mu je prvo reizdanje, ali ovoga puta – u vinilnoj verziji.

Klasična longplejka u izdanju Dallas Recordsa sadrži sve svima poznate hitove iz rane faze Laufera: ’Svijet za nas’, ’Moja voda’, ’Lopov Jack’, ’Dio tebe’, ’Ljubav kao heroin’, pa čak i divlju verziju prikladne ’Wild Thing’, klasika Chipa Taylora iz Troggsa.

Zanimljivo je da su Laufer na početku karijere sami, o vlastitom trošku, objavili dvije vinilne 7-inčne ploče, od kojih je jedan EP na 33 1/3 okretaja (s pjesmama ’Lopov Jack’, ’Moja voda’, ’Znam, znam, znam’ i ’Sve je laž’) realiziran u prosincu 1992., a sljedeći, klasični na 45 obrtaja, u lipnju 1993. I prva i druga ploča tiskane su u skromnoj tiraži od 200 komada i danas su izniman raritet!

Ovo novo vinilno izdanje je posebno redizajnirano - što je rad Dejana Kršića - zadržavši sve elemente originalnog CD izdanja: strip art work crtež Damira Urbana, tekstove ispisane njegovom rukom te fotografiju banda na naslovnici, na tragu psihodeličnih uradaka iz šezdesetih, snimljenu ispred ondašnjeg kluba Python, u parku Guvernerove palače u Rijeci. Na albumu su gostovali klavijaturist Vedran Križan, danas član Manofona i Fiumensa, saksofonist Mario Marolt, tadašnji član Miladojke Youneed, slovenska jazz pjevačica Mia Žnidarič, Alen Liverić te ljubljanski ženski zbor Katice, posebno primjetan na pjesmama Svijet za nas i Funkomatic.

’The Best Off’ Laufera je nastajao dugo vremena, od 1990. do kraja 1993., pa ne čudi što je na njemu troje producenata: Dragan Lukić, Predrag Trpkov i najvećim djelom Janez Križaj. Album je sniman u Splitu, Rijeci i Ljubljani. Grupu je odmah po objavljivanju EP-ija Lopov Jack napustio osnivač, gitarist Veselito Mudrinić, no njegov zvuk i svirka trajno su ostale zabilježene u četiri pjesme.

Posebno obljetničko limitrano izdanje albuma ’The Best Off’ Laufer, također u izdanju Dallas Recordsa, bit će dostupno i na CD-u početkom veljače sljedeće godine. No, i tamo nas čeka hrpa iznenađenja. Naime, u prodaji će se naći trostruki box set koji će, osim originalnog izdanja CD-a, sadržavati i bonus disk na kojem je zabilježen živi akustični nastup Laufera na Radio Rijeci, 28. studenog 1993. godine, te prava poslastica za fanove, DVD (nastao u suradnji s IRS artom i Danijelom Sorolom) sa snimkama nikad objavljenih živih nastupa s ljubljanskih Križanki i zagrebačkog Kulušića, te tri video spota nedostupna čak i na JuTjubu, ’Svijet za nas’, ’Lopov Jack’ i ’Znam, znam, znam’.

Box će uključivati i bogatu knjižicu s fotografijama od kojih mnoge nikada prije nisu ugledale svjetlo dana, te tzv. liner note poznatog hrvatskog glazbenog kritičara, Aleksandra Dragaša.
Laufer je djelovao od 1993. do 1996. godine u sastavu: Damir Urban (vokal), Ljubo Silić (bas gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Vlado Simčić Vava (gitara).

U očekivanju limitiranog trostrukog box seta upotpunite svoju glazbenu kolekciju 12-inčnim vinilom ’The Best Off’ Laufera, vinili se ionako vraćaju da ostanu!

Objavljeno 01.01.2010.

Vremeplov

Muzika The Beatlesa je privukla toliko ljudi na jedan tako visok nivo, da to potiče ambicije: savršen uspjeh, na visokom kulturnom nivou, bez bavljenja tradicionalnim komedijama, bez kompromisa.
Sting (iz perioda rada sa The Police)