Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Quasarr- Premijera singla ’Sjene’

Quasarr- Premijera singla ’Sjene’“Sjene”, novi single poznatog riječkog indie pop benda Quasarr, premijerno će biti emitiran na Soundsetu – Nacionalnoj radijskoj grupi u petak, 01.03.2013. točno u 15:20.

Novim singlom Quasarr počinje pripremati put za treći studijski album na kojem će predstaviti svjež, rekonstruiran zvuk benda. Prvi dojam kako će sve zvučati može se dobiti već u sjajnoj nastupnoj pjesmi “Sjene” za čiji miks i mastering su zaslužni Kevin Paul (dugogodišnji Muteov suradnik, radio na albumima Nicka Cavea & The Bad Seedsa, Depeche Modea, Mobyja, MGMT-a, R.E.M.-a, Goldfrapp…) i Jay Frigoletto (radio sa INXS, Oasis, Alice In Chains, Blnodie…).

Usporedo s premijerom single “Sjene” Quasarr kreću sa svirkama. Prva je planirana upravo u petak u ljubljanskom Kinu Šiška. Zagrebačka publika imat će ih prilike vidjeti 16. svibnja u Tvornici kulture.

Quasarr je nastao početkom 2000. godine kada bilježi svoje prve nastupe svirajući repertoar dijelom autorskih pjesama i obrada.

Nakon toga daje naglasak isključivo autorskom radu te snima niz demo materijala i nastupa po važnijim klubovima u u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, kao i u Sloveniji.

Prekretnicu predstavljaju nastupi u polufinalu i finalu projekta ”Inkubator - Aquarius Records” u zagrebačkom klubu Aquarius koji bend etabliraju u glazbenim krugovima i pred publikom.

Drugim mjestom na festivalu bend je predstavio novi prepoznatljivi zvuk i zadobio interes izdavača. Od 2004. sve kreće iznova i to u novoj postavi, uz stari autorski duo Frank - Štok.

Prvi single, ”Ti”, s albuma prvijenca, tada je bio najizvođenija pjesma godine na mnogim radio postajama u državi i lansirao bend među najtraženije nove izvođače. Sličan uspjeh ponovio je i single ”Propaganda” s drugog istoimenog albuma objavljenog 2010. godine.

U posljednjih nekoliko godina grupa Quasarr svirala je na većini regionalnih festivala, dijeleći pritom pozornicu s imenima kao što su Morcheeba, Klaxons, Skunk Anansie i mnogi drugi.

Objavljeno 01.03.2013.

Vremeplov

Da sam kojim slučajem bio jedan od The Beatlesa volio bih biti George Harrison.
Noel Gallagher (Oasis)